ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΡΥΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΒΕΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΒΕΥΗΣ



Τις προτάσεις, τις ιδέες τους αλλά ξαι τις απαιτήσεις τους απο την εταιρία ΑΚΤΩΡ που εκμισθωσε το ορυχείο της Βευης κατεθεσαν οι φορείς και οι κάτοικοι στην διάρκεια της συσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας παρουσία του Περιφερειαρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπιδη, των φορέων της Π.Ε. Φλώρινας και των πληττομενων της περιοχής.
Όπως ανέφερε ο Περιφερειαρχης κ. Καρυπιδης κύριο αίτημα όλων είναι η πρόσληψη εργαζομένων απο την περιοχή της Βευης που πληττεται άμεσα και η αποζημίωση των πρωην εργαζομένων της Βιολιγνιτ και της τοπικής κοινωνίας.

Στην αναγκαιότητα αποζημίωσης των πρώην εργαζομένων και στην εξασφάλιση των θέσεων εργασίας απο την περιοχή στάθηκε και ο Αντιπεριφερειαρχης Φλώρινας Στέφανος Μπιρος.

Τον λόγο πηραν και οι Βουλευτές της Π.Ε. Φλώρινας Ευστάθιος Κωνσταντινίδης της Ν.Δ. και Αθανάσιος Γερμανιδης του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι ζήτησαν την εξασφάλιση της τοπικής κοινωνίας και των αιτηματων της.

Στην εξασφάλιση των θέσεων εργασίας απο την περιοχή της Βευης αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΕΚΦ Κωνσταντίνος Σιακος.

Στην σύσκεψη τον λογο πηραν και ο Δήμαρχος Φλώρινας Ιωάννης Βοσκόπουλος και ο Δήμαρχος Πρεσπών κ.Πασχαλίδης οι οποίοι δήλωσαν την στήριξη τους στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας της Βευης και των πρώην εργαζομένων της εταιρίας Βιολογνιτ η οποία εκμεταλλευονταν τα ορυχεία μέχρι το 201 οπότε και σταμάτησαν να λειτουργούν αφου η εταιρια κήρυξε πτώχευση και αφησε απληρωτους τους εργαζόμενους και τα χρεη στην τοπική κοινωνία της Βευης.
Απο την πλευρά τους οι κάτοικοι της περιοχής και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας υποστήριξαν πως δεν θα αφήσουν την Εταιρία να μπει στα ορυχεία αν δεν εξασφαλιστεί η αποζημίωση των πρωην εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας και αν δεν εξασφαλιστεί η πρόσληψη προσωπικού απο την περιοχή.  Στην σύσκεψη παρευρεθηκε και εκπρόσωπος της Εταιρίας ΑΚΤΩΡ ο οποίος τονισε πως το προσωπικό θα προσληφθει απο την περιοχή έχοντας βέβαια και τα απαιτουμενα προσόντα για τις θέσεις που θα βγουν για γην λειτουργία των ορυχείων. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)