ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δηλωση σχετικα με την αυτοδυναμία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας εκανε ο Βουλευτής της Ν.Δ. Φλώρινας κ. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος. Ο κ. Κωνσταντινιδης δήλωσε: «Η τροπολογία την οποία κατέθεσα και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του αρμόδιου Υπουργού με τους κυβερνητικούς Βουλευτές αλλά και τους Υπουργούς της Δυτικής Μακεδονίας, που εξαιτίας της ιδιότητας τους δεν μπορούν να υπογράψουν τροπολογίες , έγινε δεκτή από την κυβέρνηση. Ο δρόμος για την αυτοδυναμία του Πανεπιστημίου ανοίγει με την εκλογή Πρύτανη και Συγκλήτου. Ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας ικανοποιείται. Η προσπάθεια για τη στήριξη του Πανεπιστημίου δεν σταματά εδώ και συνεχίζεται αμείωτη».

Η τροπολογία έχει ως εξής:

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

«Ίδρυση Παρατηρητηρίου Άνοιας, βελτίωση Περιγεννητικής Φροντίδας και ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας»

Άρθρο 2

Ρύθμιση Θεμάτων ΑΕΙ

Το άρθρο 15 του 2454/1997 αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Α.Ε.Ι. τα οποία διοικούνται από Διοικούσα Επιτροπή αποκτούν αυτοδυναμία μόλις λειτουργήσουν αυτοδύναμα δύο (2) Σχολές τους. Το αργότερο μέσα σε ένα μήνα, αφότου εξασφαλιστούν οι παραπάνω προϋποθέσεις κινείται από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής η διαδικασία εκλογής Πρύτανη και Συγκρότησης της Συγκλήτου, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (όπου στο άρθρο 8 του 4009/11 αναφέρεται ο Πρόεδρος του Συμβουλίου νοείται ο Πρόεδρος της Δ..Ε.) Με το διορισμό του Πρύτανη και τη Συγκρότηση της Συγκλήτου λήγει η θητεία των μελών της Διοικούσας Επιτροπής και παύουν να ισχύουν οι περί αυτήν διατάξεις.

2. Σχολές των Α.Ε.Ι. αποκτούν αυτοδύναμη λειτουργία εφόσον σε αυτές υπηρετούν τουλάχιστον 8 καθηγητές στη βαθμίδα του καθηγητή πρώτης βαθμίδας ή του αναπληρωτή καθηγητή, 4 εκ των οποίων τουλάχιστον υπηρετούν στη βαθμίδα του καθηγητή πρώτης βαθμίδας

3. Η θητεία των πρώτων εκλεγμένων οργάνων διοίκησης των Α.Ε.1. σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, είναι η προβλεπόμενη από το άρθρο 12 παρ. 2 του ν.1268/1982, όπως ισχύει, προσαυξημένη με το χρονικό διάστημα που τυχόν απαιτείται για τη λήξη του αντίστοιχου ακαδημαϊκού έτους της εκλογής τους.

Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου έχουν εφαρμογή στα κατά την έναρξη της ισχύος του παρόντος λειτουργούντα μη αυτοδύναμα Α.Ε.Ι. Σχολές και Τμήματα, καταργουμένων των κατά περίπτωση ισχυουσών διατάξεων, με εξαίρεση το κατά τις διατάξεις του άρθρου 27 του ν.2083/1992 Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Κάθε αναγκαία λεπτομέρεια που ανακύπτει από την εφαρμογή του παρόντος άρθρου ρυθμίζεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.».

Αθήνα 22 Δεκεμβρίου 2014



ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΟΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Κωνσταντινίδης Στάθης Βουλευτής

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)