Παρουσίαση τεχνικής προμελέτης για τα αρδευτικά από την Π.Ε Γρεβενών στο Δήμο Δεσκάτης

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Π.Ε Γρεβενών στο χρόνιο αίτημα των φορέων και των κατοίκων της Δεσκάτης για την υποστήριξη των αγροτών μέσα από τη βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών, με την κατάθεση τεχνικών προτάσεων εκπόνησης μελετών που αφορούν σε τρία αρδευτικά έργα: α) τη βελτίωση του υφιστάμενου αρδευτικού συστήματος Καρπερού - Δήμητρας, β) τη βελτίωση και ανάπτυξη του αρδευτικού έργου Δασοχωρίου και γ) την κατασκευή λιμνοδεξαμενής στη θέση Αλμυρή της Δεσκάτης.
Η Δεσκάτη εξάλλου αν και κατεξοχήν αγροτική περιοχή παρουσιάζει μια αρνητική πρωτιά όσον αφορά στο μέσο όρο των αρδευόμενων εκτάσεων της. Συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος αποσπώντας τη δέσμευση των αρμόδιων Υπουργείων κατέθεσε στην Αθήνα και στις αρμόδιες υπηρεσίες τεχνικό σχέδιο συνοδευόμενο από ειδική μελέτη της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δυτικής Μακεδονίας. Για το λόγο αυτό την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στη Δεσκάτη όπου αναλύθηκε η πρόταση από τον κ. Σημανδράκο και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Καναβό, ενώ η αναλυτική παρουσίαση της προμελέτης έγινε από ειδικό επιστημονικό κλιμάκιο της ΑΝΚΟ που παρευρέθηκε στη Δεσκάτη για τον ίδιο λόγο. Η πρόταση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό τόσο από το Δήμαρχο Δεσκάτης όσο και από το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, αφού όπως τόνισαν η θετική αυτή εξέλιξη τους εξέπληξε τόσο για το περιεχόμενο της όσο και για την ταχύτητα της ανταπόκρισης από την πλευρά της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα από την Π.Ε Γρεβενών. Όπως τονίστηκε τόσο από τον κ. Σημανδράκο όσο και από τους ειδικούς συμβούλους και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που ήταν παρόντες, με την καλή συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις προκειμένου τα τρία έργα να ενταχτούν ως ώριμα στο επερχόμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δεσκάτης, έγινε παράλληλα σύντομη αναφορά στις εξελίξεις της χάραξης του Ε65 αφού τμήμα του θα διευκολύνει τη σύνδεση της Δεσκάτης με τα Γρεβενά. Ο κ. Σημανδράκος παρέδωσε στη Δημοτική Αρχή την τεχνική πρόταση της Περιφερειακής ενότητας Γρεβενών, κάτι που όπως δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, συγκλίνει σημαντικά με τη χάραξη της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Υποδομών το οποίο επισκέφθηκε για αυτό το σκοπό πρόσφατα ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)