"ΙΧΝΗΛΑΤΩΝΤΑΣ" ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΒΑΡΕΛΑ

Τη νέα της δουλειά με τίτλο «Ιχναλατώντας», παρουσιάζει στην αίθουσα «Τραϊανού Μήρτσου» του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης», η εικαστικός Κωνσταντίνα Βαλερά.
Το έργο «Ιχνηλατώντας» αποτελείται από ζωγραφικούς πίνακες και κείμενα της ίδιας. Και τα δύο έχουν αποτυπωθεί σε σχετική έκδοση και κατά την διάρκεια της έκθεσης θα υποστηρίζονται με video art.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 27 Δεκ. στις 6.00 το απόγευμα και την παρουσίαση του έργου θα κάνει η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Φλώρινας κ. Σοφία Ηλιάδου – Τάχου.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και τις 31 Δεκ.
Ώρες λειτουργίας: 11.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00
Αίθουσα «Τραϊανού Μήρτσου», ΦΣΦΑ
Φλώρινα, Πλατεία 7 Ηρώων 1944
Τηλ. 2385022754

Περιγραφή:
Διυλίζοντας το μυστήριο της ζωής και της ανθρώπινης ύπαρξης για να προσεγγίσει τα πιο βαθιά τους νοήματα, το βιβλίο αυτό αποτελεί μια πρόσκληση για την αναζήτηση του βαθύτερου Εγώ. Ένας δρόμος ακανθώδης, γεμάτος αγωνίες και μάχες καθημερινές, που εμπεριέχει τη σχεδόν ακατόρθωτη τελείωση του ανθρώπου, τους βυθούς, τις στερήσεις, ένας δρόμος αληθινός όμως, μέσα από τον οποίο θα μπορέσει κανείς να αντικρίσει τις ακτίνες του φωτός. Απ’ τη μία ένας ψευδεπίγραφος εαυτός, κατασκευασμένος απ’ τις ηθικές επιταγές , δεσμώτης της ορατής πραγματικότητας, νόθος εαυτός που υπαγορεύεται μέσω του ατομικού εγώ εντείνοντας την τραγικότητα του. Και απ΄την άλλη ένας ανώτερος εαυτός που αναμένει στο φως για να εκπληρώσει την αποστολή του
Είκοσι εικονo-ποιήματα ευσύνοπτα και αιχμηρά, που με κύριο γλωσσικό μέσο τον υπαινικτικό λόγο, επιτρέπουν να χτιστεί μια ιστορία, η οποία εν τέλει αφορά τον καθένα μας.
Ρωμαλέοι στίχοι που με την περιεκτική τους ικμάδα δίνουν τα κλειδιά για να αποκρυπτογραφηθεί η σημειωτική της Κωνσταντίνας Βαλερά. Οι εκφραστικές μορφές του ποιητικού της λόγου έχουν πάντοτε μια διττότητα. Πρόκειται για δηλώματα μύχιων σκέψεων και εσωτερικών διεργασιών όπου ο κόσμος των αισθητών αντικειμένων διαποτίζεται από έμψυχο περιεχόμενο.
«Η ζωγραφική είναι σιωπηλή ποίηση, ενώ η ποίηση είναι ομιλούσα ζωγραφική».
Σιμωνίδης Ο Κείος (556-468 π.Χ.), Έλληνας Λυρικός Ποιητής
Βιογραφικό:
Η Κωνσταντίνα Βαλερά γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε γλυπτική και ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στη Φλώρινα, απ' όπου αποφοίτησε το 2012.
Επέλεξε την κατεύθυνση της ζωγραφικής με καθηγητή τον ζωγράφο Γιάννη Ζιώγα, κοντά στον οποίο μαθήτευσε τρία χρόνια.
Συμμετείχε στην Ημερίδα «Ουτοπίες, Ευτοπίες, Δυστοπίες» στις 14-5-2008, όπως και στα σεμινάρια Performance Now v.1: Επιτελεστικές πρακτικές στην τέχνη και δράσεις in situ. Σεμινάρια για τις εικαστικές δράσεις, που πραγματοποιήθηκαν στις 14-15 Μαΐου 2010 στην Φλώρινα.
Έλαβε μέρος στις ομαδικές εκθέσεις:
• Ζωγραφική, Αίθουσα Τέχνης «Καπλανών 5» Κολωνάκι, Αθήνα.
• 24-08-2012 : Ζωγραφική, Βαλταδώρειο Γυμνάσιο Κοζάνης.
• Ζωγραφική, Αίθουσα Τέχνης «Καπλανών 5» Κολωνάκι, Αθήνα.
Ατομικές εκθέσεις:
• 18-11-2012: Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο «Ανυπότακτες Μαρτυρίες» στην Αίθουσα της Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων «O Αριστοτέλης», Φλώρινα.
• 09-03-2013: Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο «Ανυπότακτες Μαρτυρίες» στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Διοικητηρίου Κομοτηνής.
• 31-05-2013: Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο «Ανυπότακτες Μαρτυρίες» στο Κέντρο Τεχνών Πάρκου Ελευθερίας, Αθήνα.
• 21-10-2013: Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο «Ανυπότακτες Μαρτυρίες» στην Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ. (Θεσσαλονίκη).
Εκπαιδευτικό έργο:
Εργάστηκε ως καθηγήτρια εικαστικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για το έτος 2013 – 2014.
Έχει πραγματοποιήσει εικαστικές δράσεις με πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης της Φλώρινας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)