"ΧΡΥΣΟΙ ΣΤΕΦΑΝΟΙ ΕΚ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας  "Χρυσοι Στεφανοι εκ Μακεδονίας" πραγματοποιήθηκαν χθες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων που είναι η σημερινή.Αριστουργήματα της αρχαίας μακεδονικής μεταλλοτεχνίας που αναπαράγουν στεφάνια από μυρτιά, βελανιδιά, δάφνη, κισσό ή ελιά, σύμβολα κύρους, πλούτου και αξιωμάτων και συνάμα αντικείμενα απαράμιλλης αισθητικής αξίας, αποτυπώνονται με εξαιρετική πιστότητα από τον Ορέστη Κουράκη, ειδικευμένο στην αρχαιολογική φωτογραφία.
Πρωτοποριακά τεχνολογικά επιτεύγματα στον τομέα της φωτογραφίας αξιοποιούνται με τον πιο πρόσφορο τρόπο, ώστε να αναδειχθούν λεπτομέρειες των σύνθετων αυτών δημιουργημάτων, προς όφελος της επιστημονικής γνώσης και προς τέρψη του θεατή.
Για τη διοργάνωση της έκθεσης συνεργάστηκαν:
ΕΦ. Α. Φλώρινας
Αρχείο Ιστορίας και Τέχνης Καισάρειας Κοζάνης
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Διάρκεια έκθεσης: 17 Μαΐου - 30 Ιουνίου 2015
Ωράριο επισκέψεων: Τρίτη - Κυριακή 8.00 - 15.00
Σημερα Δευτέρα 18 Μαΐου 201, ημέρα εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας θα είναι ανοιχτό από 8.00 έως 15.00 και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)