ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΖΗΤΑ Η Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Eπιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Νικόλαο Στουπή, απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος, προκειμένου να υπάρχει μέριμνα για την άμεση αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από την χθεσινή έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στο νομό. Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στους Βουλευτές.Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:
Κύριε Υπουργέ
Την Τρίτη 19-05-2015 σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε αγροτικές περιοχές του νομού μας προξενώντας μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες που φθάνουν σε πολλές περιπτώσεις στο 100% της αναμενόμενης παραγωγής.
Οι περιοχές που επλήγησαν είναι από τις πλέον δυναμικές του νομού μας, στις οποίες καλλιεργούνται τα φημισμένα μήλα (Π.Γ.Ε.) και φασόλια (Π.Γ.Ε.) Καστοριάς, καθώς και αχλάδια, κηπευτικά, αμπέλια, κ.α., φέρνοντας σε απόγνωση τους πληγέντες παραγωγούς, σε συνδυασμό δε με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος της γουνοποιίας αλλά και με τα γενικότερα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας, δημιουργείται σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στο νομό μας.
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για τον αγροτικό κόσμο παρακαλούμε για τις ενέργειες σας έτσι ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες του νομού μας για την απώλεια του εισοδήματος τους, στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)