Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ "ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 2025"

Συμμετοχή του Διασυνοριακού Ενεργειακού Δικτύου Δήμων «ENERGYNET» στη φετινή«Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αειφορικής Ενέργειας» (EUSEW 2015). Ο Δήμος Φλώρινας συμμετέχει στη φετινή «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αειφορικής Ενέργειας 2015» (EUSEW 2015) με τις «Διασυνοριακές Ημέρες Ενέργειας 2015».
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Θεματικό δίκτυο Αειφορικής ενέργειας διασυνοριακών ΟΤΑ», με συμβολική ονομασία «ENERGYNET», το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA «ΕΛΛΑΔΑ – ΠΓΔΜ 2007-2013».

Το «ENERGYNET» είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο Δήμος Φλώρινας μαζί με άλλους τέσσερις δήμους του διασυνοριακού χώρου Ελλάδας – Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (Ηράκλειας, Βισαλτίας, Βέλες και Πρίλεπ) για την προώθηση της Αειφορικής Ενέργειας και των αντίστοιχων πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επιδίωξη των «Διασυνοριακών Ημερών Ενέργειας 2015» είναι η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τους στόχους και τις δράσεις του ENERGYNET, με εστίαση στα ζητήματα κάθε περιοχής και τις προτεραιότητες που τίθενται από τους πολίτες για την υιοθέτηση και την εφαρμογή των αρχών και πρακτικών της Αειφορικής Ενέργειας.

Πρόγραμμα
18:00
Προσέλευση – Παρουσίαση Εκθέσεων


18:30
Έναρξη - Χαιρετισμοί
19:00-19:30 «ENERGYNET: μια πρωτοβουλία θεματικής δικτύωσης διασυνοριακών ΟΤΑ»
Εισηγητής: Σπύρος Κάνουρας, Φυσικός – Σύμβουλος ανάπτυξης ΔΙΟΨΙΣ, Τεχνικός Σύμβουλος ENERGYNET
19:30-20:00 «Ενέργεια και τοπική κοινωνία»
Εισηγητής: Νικόλαος Νάνης, Δάσκαλος Υπεύθυνος Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μελίτης, Φλώρινα
20:00–20:30 Διάλειμμα
20:30-21:00 «Πρότυπα έργα αειφορικής ενέργειας των δήμων του δικτύου ENERGYNET»
Εισηγητής: Σπύρος Κάνουρας, Φυσικός – Σύμβουλος ανάπτυξης
21:00-21:30 Τελετή βράβευσης μαθητών
Απονομή βραβείου και επαίνων στα καλύτερα έργα της Εικαστικής Έκθεσης με τίτλο «Ας δράσουμε για την Ενέργεια»
Παράλληλες εκδηλώσεις
Εικαστική έκθεση με έργα μαθητών των Γυμνασίων 2ου Φλώρινας, Μελίτης και Αμμοχωρίου, με τίτλο «Ας δράσουμε για την Ενέργεια»
Έκθεση βίντεο και φωτογραφίας από τα Εργαστήρια Πολυμέσων και Φωτογραφίας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τίτλο η «Η Φύση είναι Ενέργεια»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.