ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Η Γ.Γ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ,ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ Θ.ΠΕΡΚΑ

Το Διεθνές Φόρουμ Μεταφορών αποτελεί ένα διακυβερνητικό οργανισμό του ΟΟΣΑ. Διεξήχθη στη Λειψία στις 27-29 Μαΐου 2015, υπό την αιγίδα της προεδρίας της Νέας Ζηλανδίας, με θέμα «Μεταφορές, Εμπόριο και Τουρισμός: Κινητικότητα για έναν διασυνδεδεμένο κόσμο». Στη φετινή Σύνοδο Υπουργών, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τη Γενική Γραμματέα επί θεμάτων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Θ. Πέρκα. Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των Υπουργών Μεταφορών, στις 28 Μαΐου 2015, υπεγράφη από τη Γενική Γραμματέα Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κα Θ. Πέρκα και τον Υπουργό Μεταφορών  της Νέας Ζηλανδίας κ. Simon Bridges, Αεροπορική Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Νέας Ζηλανδίας. Με αυτό τον τρόπο, εξασφαλίζεται πλέον το διμερές θεσμικό αεροπορικό πλαίσιο και σηματοδοτείται η βούληση των δύο χωρών για την ανάπτυξη των διμερών αεροπορικών σχέσεων.

Με τη Συμφωνία αυτή παρέχεται η δυνατότητα εκμετάλλευσης της οικείας αγοράς από τους αερομεταφορείς των δύο πλευρών, μέσω ενδιάμεσων σημείων και προς σημεία πέραν,  μέχρι του αριθμού των 14 δρομολογίων εβδομαδιαίως. Η δυνατότητα σύναψης εμπορικών συνεργασιών μεταξύ αεροπορικών εταιρειών των δύο πλευρών και εταιρειών τρίτων χωρών αναμένεται να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μελλοντική έναρξη εκτέλεσης απευθείας δρομολογίων μεταξύ σημείων της χώρας μας και της Νέας Ζηλανδίας. Τέλος, με αυτή τη συμφωνία παρέχονται απεριόριστες δυνατότητες διακίνησης αγαθών και φορτίου, όχι μόνο μεταξύ σημείων των δύο χωρών, αλλά και από άλλες παγκόσμιες αγορές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)