Ο ΔΡΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΒΙΓΛΑ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑ- ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ,ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. Λ.ΑΥΓΕΝΑΚΗ(ΒΙΝΤΕΟ)

Με τον Βουλευτή Π.Ε Ηρακλείου και  Τομεάρχη Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων, Χωροταξίας και Πολεοδομίας, κ. Λευτέρη Αυγενάκη συναντήθηκε την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 στο Γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα τα οποία αφορούν στα έργα και στην ανάπτυξη της περιοχής της Φλώρινας και τα οποία θεωρούνται ως έργα πνοής για τον Δήμο Φλώρινας και την ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Αυγενάκης, ως Τομεάρχης Υποδομών ευχήθηκε η συνάντηση και η γνωριμία να είναι συνεχής και παραγωγική, προς όφελος των πολιτών της τοπικής κοινωνίας.
Ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα για την περιοχή της Φλώρινας και συγκεκριμένα:
Τηλεθέρμανση Φλώρινας, με την οποία το κόστος της θέρμανσης θα μειωθεί περίπου στο μισό από το σημερινό.
Κάθετος άξονας Φλώρινα- Νίκη, ο οποίος θα οδηγεί πλέον με ασφάλεια στη FYROM. Κάθετος άξονας προς την Εγνατία, ένα έργο το οποίο οφείλει η πολιτεία να κατασκευάσει το συντομότερο, για να μπορεί η περιοχή μας να συνδεθεί με καλύτερο και ασφαλέστερο οδικό δίκτυο με τα μεγάλα αστικά κέντρα. Σχετικά με τα σενάρια τα οποία υπάρχουν για τον δρόμο αυτό, ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι σημασία έχει να γίνει ο δρόμος και όχι ποιο σενάριο θα εφαρμοστεί.
Το φράγμα της Τριανταφυλλιάς, στο οποίο έχουν δεσμευτεί 2.000.000 κυβικά νερό για την άρδευση της καλλιεργούμενης αγροτικής γης και την ύδρευση της Φλώρινας.
Τα ορυχεία της περιοχής της Φλώρινας, όπως της Αχλάδας, που έχει σοβαρά προβλήματα, και της Βεύης το οποίο πρέπει να λειτουργήσει, αφού θα δώσει οφέλη στην περιοχή και νέες θέσεις εργασίας.
Κατασκευή δρόμου Φλώρινα- Βίγλα. Το τμήμα αυτό έχει έτοιμη μελέτη και εγκρίσεις και είναι σημαντικό, γιατί θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της Φλώρινας, καθώς οι επισκέπτες θα έχουν πιο εύκολη μετακίνηση με αποτέλεσμα την αύξηση του τουρισμού στην περιοχή.
Στη συνέχεια ο κ. Βοσκόπουλος, αναφέρθηκε και σε άλλα προβλήματα του Δήμου Φλώρινας, όπως το οδικό δίκτυο που χρειάζεται συντήρηση λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή κατά τη διάρκεια του χειμώνα, την έλλειψη των πόρων για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Ο κ. Αυγενάκης, είπε ότι θα υπάρξει συνεργασία στα θέματα που κατά βάση σχετίζονται με υποδομές, όπως το οδικό δίκτυο και το φράγμα, οι αναδασμοί, η σωστή λειτουργία των ΤΟΕΒ, ενώ για τα υπόλοιπα προβλήματα και έργα θα υπάρξει συμβολή και συμπαράσταση.

Τέλος, οι δύο άντρες συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους προκειμένου να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)