ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ:"Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΘΡΙ ΒΑΘΙΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ.ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΣ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ"

Συνέντευξη του Υποψηφίου για το αξιωμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Κωνσταντινοπουλου στο liveflorinanews.
1.Πιστεύετε οτι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. μπορεί να ξαναποκτήσει την παλιά του αίγλη και να επαναφέρει όλα τα "χαμένα" μέλη  και τους φίλους του πίσω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα; Μπορεί  να ξανακερδίσει το χαμένο έδαφος; Και αν ναι πως μπορεί να επιτευχθεί αυτό ;

Το ζήτημα δεν είναι να νοσταλγούμε το παρελθόν, αλλά να χτίσουμε το μέλλον. Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη να μετασχηματισθεί βαθιά και ουσιαστικά. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Αυτή τη στιγμή, οι προοδευτικοί πολίτες χρειάζονται μία σύγχρονη, προοδευτική, σοσιαλδημοκρατική, μεταρρυθμιστική παράταξη που θα εκφράσει με τρόπο γνήσιο τον χώρο της κεντροαριστεράς. Αφήνοντας λοιπόν πίσω μας τις αμαρτίες του παρελθόντος, πρέπει να χτίσουμε ένα νέο κόμμα, μία νέα σχέση με τους πολίτες και μεταξύ μας.


2.Τι είναι αυτό που πιστεύετε ότι μπορεί και πρέπει  να αλλάξει την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ μετά την εκλογή προέδρου ;

Η αλλαγή ενός και μόνο προσώπου δεν είναι αρκετή για το μετασχηματισμό ενός κόμματος. Σημασία έχει να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο κόμμα, με δημοκρατική δομή, θεσμικές λειτουργίες και διακριτούς ρόλους για τον καθέναν. Να αφήσουμε πίσω μας παλαιοκομματικούς αρχηγισμούς και κατεστημένα συμφέροντα, και μέσα από έναν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο με τους πολίτες, να βαδίσουμε με τόλμη προς το μέλλον μας.

3.Εάν και εφόσον εκλεγείτε πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού  Κινήματος  θα συνεργαστείτε με τη σημερινή κυβέρνηση;

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει έδαφος για συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ. Την επόμενη ημέρα των εκλογών, ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που επέλεξε να συνεργαστεί με την υπερσυντηρητική, λαϊκιστική δεξιά του κ.Καμμένου, αντί να προσπαθήσει να συγκροτήσει μία προοδευτική Κυβέρνηση με την κεντροαριστερά. Και για δύο χρόνια πριν από αυτό, αντί να συμβάλει για ένα προοδευτικό πρόσημο στην προηγούμενη Κυβέρνηση, προτίμησε να συναγελάζεται στις πλατείες με τους εγκληματίες νεοναζί και φασίστες της Χρυσής Αυγής. Με αυτούς, στους οποίους κλείνει το μάτι συχνά-πυκνά, ακόμη και σήμερα, ακόμη και μέσα στην αίθουσα της Βουλής.

4.Ποιά είναι τα σημεία με τα οποία διαφωνείτε στην πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση;

Προς το παρόν, εδώ και πέντε μήνες που έχει αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να έχει συναίσθηση αυτής της ευθύνης. Στην πραγματικότητα, δεν διαπραγματεύεται με τους εταίρους, αλλά μόνο με τις συνιστώσες του, δεν παράγει έργο, παρά μόνο προβλήματα, εξαγγέλλει προσλήψεις στο δημόσιο την ίδια ώρα που χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους στον ιδιωτικό τομέα λόγω της ασφυξίας στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία. Παράλληλα, η χώρα έχει απομονωθεί διεθνώς με πρωτόγνωρο τρόπο, τα πάντα έχουν σταματήσει, από το ΕΣΠΑ δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ εδώ και πέντε μήνες, η Παιδεία διαλύεται σε όλες τις βαθμίδες της, με μπαλτάδες και τσεκούρια. Ενώ όλο αυτό το διάστημα, η κατάσταση της χώρας χειροτερεύει ραγδαία, η Κυβέρνηση παίζει επικοινωνιακά παιγνίδια και θέατρα, με μοναδικό μέλημα να αποπροσανατολίσει τους πολίτες.

5.Πως μπορεί να επιτευχθεί η ανάπτυξη αυτής της χώρας χωρίς οι μεταρρυθμίσεις να επιφέρουν απολυσεις, αύξηση της ανεργίας και του ορίου της φτώχειας  και εγκατάλειψη της απο χιλιάδες νέους που προσδοκουν ένα καλύτερο μέλλον;

Μα ακριβώς οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες για να αποφύγουμε όσα περιγράφετε. Τόσα χρόνια, όλα αυτά συμβαίνουν γιατί προτιμήθηκαν τα δημοσιονομικά μέτρα από πραγματικές, βαθιές μεταρρυθμίσεις, από φόβο προς τα κατεστημένα συμφέροντα ομάδων και συντεχνιών. Χωρίς ένα κράτος που θα στηρίζει τον ιδιωτικό τομέα, η ανάπτυξη, η δημιουργία θέσεων εργασίας, η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών δεν μπορεί να είναι εφικτή.

6.Ποιό είναι το όραμα σας για την Χώρα;

Στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, παρουσιάσαμε την «ατζέντα Ελλάδα 2030». Το σχέδιο και το όραμα μίας νέας πολιτικής γενιάς για την πατρίδα μας: Για ένα κράτος που θα στηρίζει και θα στηρίζεται στην Αριστεία, την Αξιοκρατία, την Αξιολόγηση. Που θα ενθαρρύνει και θα ενισχύει την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις, την καινοτομία. Στόχος μας είναι μία ανταγωνιστική οικονομία, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και ένα ποιοτικό κοινωνικό κράτος για όλους. Μία Ελλάδα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με ουσιαστικό ρόλο, αλλά και με μία νέα ποιότητα στη δημοκρατία και στους θεσμούς μας.
Κεντρικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια, οφείλει να παίξει η Παράταξή μας. Γι’αυτό το λόγο και θεωρώ αναγκαίο το μετασχηματισμό της: για να εδραιωθεί μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Η γενιά μας διαθέτει το ηθικό πλεονέκτημα για να το πετύχει. Αυτή την εντολή ζητώ την Κυριακή: εντολή για το μέλλον.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)