Ε.Κ.Φ.: Η ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών ασφαλτόστρωσης κοινοτικής οδού Πολυπλατάνου - Αγίας Παρασκευής που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες 59χρονος συνάδελφος.Τα αποτελέσματα της μη τήρησης των κανονισμών και των στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας, η εντατικοποίηση της εργασίας αλλά και η κακή ψυχολογική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι οι οποίοι καλούνται να εργάζονται σε σκληρές συνθήκες για το μεροκάματο, είχαν ακόμα ένα θύμα στην Φλώρινα. Ο άτυχος συνάδελφος μας έχασε την ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Στην μεγάλη πλειοψηφία των ατυχημάτων ποτέ δεν φταίει ένας. Πάντα υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συγκλίνουν και όταν τα ρίσκα μεγαλώνουν έρχεται το μοιραίο. Οι απαραίτητοι ελεγκτικοί μηχανισμοί της πολιτείας αποδυναμώνονται και καταργούνται. Είναι φυσικό και επόμενο αυτή η πολιτική απόφαση και τακτική να έχει άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα και τη ζωή μας.
Συνάδελφοι καλούμαστε όλοι να αντιληφθούμε ότι επιτέλους πρέπει να αλλάξουν πολλά στον τρόπο εργασίας μας.
Οι στόχοι οι δικοί μας αλλά και της επιχείρησης πρέπει να είναι το να γυρνάμε σπίτια μας και όχι μόνο τα νούμερα αποδοτικότητας.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)