ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ ΑΡΝΙΣΣΑΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ

Την αντίδραση τους στην απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και του Δήμου Αμυνταίου να προχωρήσουν στην διάνοιξη της σήραγγας Άρνισσας, δηλώνουν φορείς και ο σύλλογοι για την προστασία της Λίμνης Βεγορίτιδα. Η διάνοιξη έχει ως αποτέλεσμα να φεύγει νερό από τη λίμνη προς τον Εδεσσαίο ποταμό, με τελικό προορισμό τη θάλασσα. Όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας της Βεγορίτιδας Νίκος Μούλας, αυτό που ζητούν οι κάτοικοι είναι η προστασία της λίμνης και η σταθεροποίηση της στάθμης της έτσι, ώστε να μην αντιμετωπιστούν προβλήματα στο περιβάλλον και στην ευρύτερη παραλίμνια περιοχή.Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος επεσήμανε ότι, μέλημα της αντιπεριφέρειας είναι η προστασία της λίμνης, αλλά και η προστασία των ακτημόνων που έχουν πληγεί λόγω της αύξησης της στάθμης της Βεγορίτιδας καθώς τους είχαν παραχωρηθεί εκτάσεις που είχαν αποκαλυφθεί, όταν η στάθμη ήταν χαμηλή.
Ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης και ο βουλευτής Φλώρινας Κώστας Σέλτσας υπογράμμισαν πως, για το θέμα αυτό ήδη έχει υπάρξει έγγραφο προς το αρμόδιο Υπουργείο από το όποιο αναμένεται η επίσημη απόφαση σχετικά με τη διαχείριση των υδάτων της Βεγορίτιδας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)