Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΤΟ 1ο ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟ FORUM ΕΛΛΑΔΑΣ- ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΤΣΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

το 1ο Διασυνοριακό ΦΟΡΟΥΜ Ελλάδας-Αλβανίας για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη στο πλαίσιο του διακρατικού έργου INACT θα διοργανωθεί τη Δευτέρα 27 Ιουλίου στην Κορυτσά της Αλβανίας . Η προώθηση της διασυνοριακής επιχειρηματικότητας απαιτεί συντονισμό μεταξύ των βασικών δρώντων, σαφή στόχευση και επεξεργασμένη στρατηγική που να διασφαλίζει την ενεργή συμμετοχή και από τις δύο πλευρές των συνόρων.Το 1ο Διασυνοριακό ΦΟΡΟΥΜ για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη φιλοδοξεί στο να αποτελέσει ένα «διασυνοριακό όχημα» για την βέλτιστη αξιοποίηση των τοπικών πόρων, την προώθηση διασυνοριακών επιχειρηματικών ιδεών, τη βελτίωση της καινοτομίας και την κατανόηση κοινών προβλημάτων μέσα από μια ολοκληρωμένη προσέγγιση.
Το ΦΟΡΟΥΜ εφαρμόζοντας τη μεθοδολογία κοινωνικής καινοτομίας του ¨τετραπλού έλικα», δίνει μια μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε ένα τραπέζι  (a) η διοίκηση (β) η αγορά (γ) τα Πανεπιστήμια και (δ) η Κοινωνία των Πολιτών/Μedia από τις δύο πλευρές των συνόρων και να εργαστούν από κοινού για την ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας και της επιχειρηματικότητας.Το έργο ΙΝACT αποσκοπεί στην ανάπτυξη εργαλείων και στην αξιοποίηση συνεργιών που θα διευκολύνουν και θα ενισχύουν τη διασυνοριακή εταιρικότητα μεταξύ των θεσμών που ασκούν πολιτικές και των επιχειρηματικών, ερευνητικών και κοινωνικών δρώντων στις συνοριακές περιφέρειες Ελλάδας και Ελλάδας, ενεργοποιώντας και συντονίζοντας τους τοπικούς πόρους μέσα από μια προσέγγιση «από τα κάτω προς τα πάνω».Όλα τα παραπάνω θα επιτευχθούν μέσα από ένα στοχευμένο Σχέδιο Δράσης για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη, προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες της διασυνοριακής περιοχής. Ο βασικός αυτός στόχος συνοδεύεται από μια σειρά δράσεων όπως η δημιουργία ενός Διασυνοριακού Ψηφιακού Επιχειρηματικού Πάρκου, την προώθηση μιας στρατηγικής «επώνυμων τόπων» και «επώνυμων προϊόντων», την εισαγωγή νέων εργαλείων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και την εφαρμογή πιλοτικών δράσεων. Η νέα αυτή προσέγγιση διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ των βασικών δρώντων  αναμένεται να δώσει ώθηση στην επιχειρηματικότητα και τις τοπικές δυναμικές μέσα από μια ολοκληρωμένη θεώρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.