ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΟΖΩΔΟΥΣ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Από το τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς γνωστοποιείται ανακοίνωση σχετικά με κρούσματα δύο εστιών οζώδους δερματίτιδας που επιβεβαιώθηκαν σε εκτροφές βοοειδών στην περιοχή Δέλτα του ποταμού Έβρου .Στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκε απόφαση της Επιτροπής της Ε.Ε. για ορισμένα προσωρινά μέτρα προστασίας σχετικά με την οζώδη δερματίτιδα στην Ελλάδα
Συγκεκριμένα:
1.Η Ελλάδα απαγορεύει την αποστολή των ακόλουθων εμπορευμάτων από την περιφερειακή ενότητα Έβρου προς άλλα μέρη της Ελλάδας, προς άλλα κράτη μέλη και προς τρίτες χώρες:
α) ζώντα βοοειδή και άγρια μηρυκαστικά
β) σπέρμα βοοειδών
2. Η Ελλάδα απαγορεύει τη διάθεση στην αγορά, εκτός της περιφερειακής ενότητας Έβρου, των ακόλουθων εμπορευμάτων από την περιφερειακή ενότητα Έβρου:
α) νωπό κρέας που παράγεται από βοοειδή, καθώς και παρασκευάσματα κρέατος και προϊόντα με βάση το κρέας που παράγονται από το εν λόγω νωπό κρέας
β) γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα που προέρχονται από βοοειδή
γ) αμεταποίητα ζωικά υποπροϊόντα που προέρχονται από βοοειδή, εκτός εάν προορίζονται, υπό την επίσημη εποπτεία της αρμόδιας αρχής, για διάθεση σε εγκεκριμένη μονάδα εντός της ελληνικής επικράτειας.

Η εν λόγω απόφαση εφαρμόζεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015.
Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, παρακαλούνται οι κτηνίατροι και οι κτηνοτρόφοι, αφού ενημερωθούν για την κλινική εικόνα του νοσήματος, να ενημερώνουν άμεσα την Υπηρεσία Κτηνιατρικής, σε περίπτωση εμφάνισης ύποπτων συμπτωμάτων.




Για περισσότερες πληροφορίες: Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, τμήμα Κτηνιατρικής, κα. Σμαράγδα Δημοπούλου, τηλ2467076023

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)