ΣΤΟ 1ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΟ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Το Επιμελητήριο Φλώρινας συμμετείχε στις 18 Φεβρουαρίου 2016 στο 1ο Επιχειρηματικό Ελληνοιταλικό Φόρουμ που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθηνά και το Ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών. Το Επιμελητήριο μας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Σαπαλίδης με επιχειρηματίες του νομού μας. Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης ο κ. Σταθάκης, ο Υπουργός Εξωτερικών ο κ. Γκοτζιάς και η Υφυπουργός κα. Τσάκρη.
Επίσης, συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Μίχαλος, ο Δ/νων Σύμβουλος της Enterprise Greece κ. Στάικος , ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Σαββάκης καθώς και εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων και επενδυτικοί κύκλοι της Ελλάδος.
Την Ιταλική πλευρά εκπροσώπησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, ο Πρόξενος της Ιταλίας στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος του Εξαγωγικού & Επενδυτικού Ινστιτούτου της Ιταλίας, ο Πρόεδρος των Βιομηχάνων της Ιταλίας καθώς και επενδυτικοί φορείς και πλήθος ιταλών επιχειρηματιών.Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου αναδείχθηκε η ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας των δύο χωρών με πρόταση της Ιταλικής πλευράς για επιχειρηματικές συνεργασίες (συνέργιες) στον αγροδιατροφικό τομέα, με ανταλλαγή τεχνογνωσίας αλλά και εξέλιξη στον εξοπλισμό του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα. Επίσης, αναδείχθηκε ο σημαντικός ρόλος που επιτελούν οι δύο χώρες στο προσφυγικό πρόβλημα αλλά και η σταθερότητα και εγγύηση για το μέλλον της Ευρώπης.
Στελέχη των επιχειρήσεων των δύο χωρών είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή για σύναψη συμφωνιών. Η παρουσία των Φλωρινιωτών επιχειρηματιών ήταν ιδιαίτερα παραγωγική και εποικοδομητική. Στον απόηχο του Συνεδρίου αναδείχθηκε από κοινού για περαιτέρω σύναψη συνεργασιών και συμφωνιών. Το Επιμελητήριό μας έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια δικτύωσης με πολλά Επιμελητήρια. Με το Ελληνοιταλικό έχει υπογραφεί συμφωνητικό προώθησης και στήριξης της επιχειρηματικότητας. Έχουμε συμμετάσχει και συνδιοργανώσει πολλές εκδηλώσεις από κοινού (Τάραντο Ιταλίας, Money Show κ.α.)Στα πλαίσια των καλών σχέσεων των δύο Επιμελητηρίων στηρίζουμε ενέργειες και δράσεις με στόχο την εξωστρέφεια, την δικτύωση και την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων. Το Επιμελητήριο Φλώρινας κατέθεσε πρόταση η επόμενη συνάντηση να πραγματοποιηθεί στην Φλώρινα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ