ΤΟ 6ο ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΗ ΣΙΤΑΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Το τριήμερο 15, 16 και 17 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στη Σιταριά το 6o Παμμακεδονικό Αντάμωμα, που διοργανώνουν οι «Νέοι Ορίζοντες».

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016
Κεντρική πλατεία Σιταριάς
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Στις 8:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του 6ου Παμμακεδονικού Ανταμώματος από τον πρόεδρο Ιωάννου Νικόλαο του Π.Σ Σιταριάς Φλώρινας «Νέοι Ορίζοντες». Έπειτα Πολιτιστικοί Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν χορούς της περιοχής τους. Οι συμμετέχοντες πολιτιστικοί σύλλογοι δεν θα ξεπερνούν τους οχτώ σε αριθμό.
Η ορχήστρα που θα πλαισιώνει την εκδήλωση είναι η «Τοπική Παράδοση Φλώρινας».
Σάββατο 16 Ιουλίου 2016 (Αντάμωμα Συλλόγων)
Κεντρική πλατεία Σιταριάς
Στις 6 μ.μ. o σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας Θεόκλητος θα πραγματοποιήσει αγιασμό. Μετέπειτα θα ακολουθήσουν ομιλίες από τον Δήμαρχο Φλώρινας Ιωάννη Βοσκόπουλο και από τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Στέφανο Μπίρο καθώς θα δοθούν αναμνηστικά και τιμητικές πλακέτες τους τοπικούς φορείς και στις αρχές που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Επίσης θα πραγματοποιηθούν χαιρετισμοί από την συντονίστρια των παμμακεδονικών ενώσεων κ. Νίνα Γκατζούλη και από τον πρόεδρο της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων. Παρόντες θα είναι πρόεδροι και εκπρόσωποι από τις 9 Παμμακεδονικες ενώσεις υφηλίου (Η.Π.Α, Βοστόνης, Φιλαδέλφειας, Ευρώπης, Νοτίου Αφρικής).
Στις 7:00 μ.μ. ξεκινάει η διαδικασία του Ανταμώματος, όπου όλοι οι σύλλογοι που θα συμμετέχουν, χωρισμένοι από τρεις μεριές του χωριού ισάριθμα, θα ανταμώσουν στην κεντρική πλατεία του χωριού, χορεύοντας και τραγουδώντας. Σε κάθε μεριά θα υπάρχει ορχήστρα που θα συνοδεύει τους χορευτές. Στο τέλος του ανταμώματος θα δοθούν αναμνηστικά στους προέδρους των πολιτιστικών συλλόγων και στο χρονικό διάστημα μέχρι την αντάμωση των συλλόγων θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της Σιταριάς και της Φλώρινας με ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία από την παρουσιάστρια του Παμμακεδονικού Ανταμώματος. Έπειτα από την αντάμωση των συλλόγων θα ακολουθήσει γλέντι για όλο τον κόσμο.
Η ορχήστρα που θα πλαισιώνει την εκδήλωση είναι η «Τοπική παράδοση Φλώρινας»

Κυριακή 17 Ιουλίου

Πολιτιστικοί Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν χορούς της περιοχής τους. Οι συμμετέχοντες Πολιτιστικοί Σύλλογοι δεν θα ξεπερνούν τους οχτώ σε αριθμό. Η ημέρα αυτή θα είναι αφιερωμένη στους παλαιούς χορευτές τους Συλλόγου μας που θα μας παρουσιάσουν τους χορούς: Συρτό Μακεδονίας, Ζάικο, Πουστσένο.

Η ορχήστρα που θα πλαισιώνει την εκδήλωση είναι η «Τοπική Παράδοση Φλώρινας».

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τέχνες – Γράμματα
Κατά την διάρκεια του Παμμακεδονικού Ανταμώματος, επειδή η Φλώρινα είναι η πόλη των τεχνών και των γραμμάτων, θα συνδιοργανώσει ο Π.Σ Σιταριάς Φλώρινας Νέοι Ορίζοντες και η Σχολή Κάλων Τεχνών διάφορες εκπλήξεις για τους συμμετέχοντες πολιτιστικούς συλλόγους και για τον υπόλοιπο κόσμο.

Ιστορία – Λαογραφία
Στις 16 και 17 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις είτε στην περιοχή των Πρεσπών (Εθνικός Δρυμός Πρεσπών, Άγιος Αχίλλειος, Άγιος Γερμανός), είτε στο Νυμφαίο (Αρκτούρος, Στρατηγείο του Παύλου Μελά), είτε στην πόλη της Φλώρινας όπως το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, τον ποταμό Σακουλέβα και στα φράγματα της Φλώρινας (Τριανταφυλλιάς, Παρορίου).

Ώρα έναρξης ξενάγησης 11πμ και λήξη 3μμ. Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν από ειδικευμένους ξεναγούς για την κάθε περιοχή. Οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι θα μπορούν να συμμετάσχουν σε ξενάγηση κατόπιν συνεννόησης με τον Πρόεδρο του συλλόγου «Νέοι ορίζοντες» Ιωάννου Νικόλαο τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν την πραγματοποίηση της ξενάγησης.

Παραδοσιακοί χοροί
Το Σάββατο 16 Ιουλίου στις 11πμ θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο παραδοσιακών χορών στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας. Η συμμετοχή των συλλόγων είναι κατ’ επιθυμία και κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο του Συλλόγου τουλάχιστον μέχρι 5 ημέρες πριν. Στο σεμινάριο παραδοσιακών χορών μπορεί να συμμετέχει όποιος επιθυμεί. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλο τον κόσμο. Οι χοροί που θα παρουσιαστούν θα αφορούν χορούς Κεντρικής Μακεδονίας.

Το 6ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα είναι συνδιοργάνωση του πολιτιστικού συλλόγου Σιταριάς «Νέοι Ορίζοντες» με τον Δήμο Φλώρινας και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας).

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Πρόεδρος: Ιωάννου Νικόλαος: 6971984054

Αντιπρόεδρος: Αναστασίου Κων/νος: 6978094183.

e-mail: nick_soumi@hotmail.com.

Καλή Αντάμωση!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)