«ΦΤΕΡΟΥΓΙΣΜΑΤΑ» ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΣΤΟ 6Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Την Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή εκδήλωση για τη λήξη του σχολικού έτους 2015-2016, αφιερωμένη στην εφημερίδα του Σχολείου μας τα «Φτερουγίσματα» που συμπληρώνουν φέτος τα 30 χρόνια κυκλοφορίας της με πρωταγωνιστές της εκδήλωσης τους μαθητές της Στ’ τάξης. Σκοπός της διοργάνωσης ήταν η ανάδειξη αυτής της επετείου και για αυτό είχαν προσκληθεί όλοι οι παλιοί και νυν συμμετέχοντες (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) να μας στείλουν τις ευχές τους, με σκοπό την δημιουργία του επετειακού φύλλου, με την επιμέλεια της κ. Μαρίας Προκοπίδου, εγγονής του αείμνηστου ιδρυτή του Μαθητικού Συνεταιρισμού και της εφημερίδας του 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας (πρώην 1ου Πειραματικού) Απόστολου Τσιουμήτα.
 «Τα Φτερουγίσματα» ήταν μια σημαντική πρωτοβουλία και ένα φιλόδοξο εγχείρημα που σφράγισε με το δυναμισμό του ο αείμνηστος συνάδελφος και αγαπητός φίλος, ο πολυπράγμων και δραστήριος Διευθυντής του σχολείου, Αποστόλης Τσιουμήτας, εκδότης και ο ίδιος, της αλησμόνητης εφημερίδας «Η Ώρα της Αλήθειας», ο οποίος μεταλαμπάδευσε το προσωπικό του δημοσιογραφικό πάθος στους μαθητές. Η εφημερίδα μας είναι κομμάτι της εκπαιδευτικής ιστορίας της Φλώρινας, αλλά και η φωνή των μαθητών για 30 χρόνια.
Από εκείνη την εποχή, εδώ και 30 χρόνια τα «Φτερουγίσματα» του 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, με τη συνδρομή και την υποστήριξη των εκάστοτε Διευθυντών, των εκπαιδευτικών και των μαθητών του Σχολείου, πετούν ψηλά στους αιθέρες της επικοινωνίας και της ενημέρωσης και μας φέρνουν αδιάλειπτα το μήνυμα της δημιουργίας από μια ενεργή και δραστήρια σχολική «κυψέλη». 
Η συνέπεια της έκδοσης, το πλούσιο και ενδιαφέρον περιεχόμενό της και η σοβαρότητα της προσπάθειας, από τη συλλογή του υλικού ως την εκτύπωση και τη διανομή, αλλά και η ηλεκτρονική της παρουσία στο Διαδίκτυο, καθιστούν τα «Φτερουγίσματα» το πιο αξιόπιστο και σημαντικό μαθητικό έντυπο του νομού μας. Και για αυτό έχει αποσπάσει πλήθος επιβραβεύσεις και θετικές κριτικές.Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Σχολική μας Σύμβουλος, κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά, η οποία συνεχάρη τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση και τους εκπαιδευτικούς για τις πρωτοβουλίες τους σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Η κ. Μούσιου βαθύτατα συγκινημένη αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και στο έργο του Απόστολου Τσιουμήτα και στην προσφορά του στην Εκπαίδευση και στη Φλώρινα, τονίζοντας ότι αυτό το αφιέρωμα είναι το καλύτερο μνημόσυνο τιμής και αναγνώρισης από τη μαθητική και την εκπαιδευτική κοινότητα. Παρόντες ήταν πολλοί γονείς των μαθητών, ο πρώην Διευθυντής, κ. Παύλος Νάνος, όπως και η εκπαιδευτικός κ. Μαρία Τρακόλη, παλιά συνεργάτιδα του Απόστολου Τσιουμήτα. 
Κλείνοντας, συγχαίρω θερμά όσους συνέπραξαν κατά καιρούς και σε όσους συνέβαλαν μέχρι σήμερα σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία και ιδίως στους μαθητές που με υπευθυνότητα και διάθεση επιμελούνται την έκδοση της εφημερίδας! Τέλος, ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς του 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, όλους τους συνεργάτες μας και τα στελέχη της Εκπαίδευσης για την υψηλή ποιότητα της προσφερόμενης εκπαίδευσης και αγωγής στους μαθητές μας, καθώς και τους γονείς που συμπαρίστανται στις δράσεις μας. Καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση τον Σεπτέμβριο!

Ο Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας
Γεώργιος Λυγούρας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)