ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα: Πορεία του έργου της τηλεθέρμανσης Φλώρινας, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης. Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:
Κύριε Υπουργέ,
Η Φλώρινα έχει προσφέρει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της Ελλάδος μέσω της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από το λιγνίτη που κρύβει στο υπέδαφός της. Από τα 130 δις ευρώ που χρεώθηκαν στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας, δυστυχώς ελάχιστα έμειναν στην περιοχή. Αντιθέτως, λόγω της χρέωσης του αντίστοιχου πλούτου στο ΑΕΠ της περιοχής, η περιοχή ζημιώθηκε πολλαπλά (λιγότερα κονδύλια ΕΣΠΑ, λιγότερες θέσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας, μικρότερη επιδότηση από τον αναπτυξιακό νόμο, κ.λπ). Το μοναδικό σημαντικό έργο που προβλεπόταν να υλοποιηθεί στην περιοχή, «η τηλεθέρμανση Φλώρινας» βρίσκεται συνεχώς αντιμέτωπο με νέα εμπόδια που φρενάρουν την ολοκλήρωσή του. Σύμφωνα με το επίσημο χρονοδιάγραμμα, θα έπρεπε κανονικά να έχει ολοκληρωθεί στις 31/12/2015. Η εν λόγω ημερομηνία πέρασε και το μέλλον του έργου φαντάζει αβέβαιο.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Γιατί το έργο δεν ολοκληρώθηκε στις 31/12/2015 και ποιος είχε την ευθύνη του έργου;
2. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται τώρα η τηλεθέρμανση Φλώρινας, ποιος έχει πλέον την ευθύνη επίβλεψης του έργου και τι γίνεται με την χρηματοδότησή του;
Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ