ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕ Η ΕΚΤ

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών με θέμα: Επιστροφή στην Ελλάδα των κερδών που αποκόμισε η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης. Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Κατά την υπογραφή του δεύτερου Μνημονίου είχε συμφωνηθεί μεταξύ της τότε ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών μας η επιστροφή στην Ελλάδα ποσού 10 δισ. ευρώ που προέρχονται από τα κέρδη που αποκόμισε η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα. Τα χρήματα αυτά ήταν προγραμματισμένο να διατεθούν για τη στήριξη της ανάπτυξης και να τονώσουν την πραγματική οικονομία.Με τα ως τώρα δεδομένα, από τα χρήματα αυτά ούτε ένα ευρώ δεν έχει επιστρέψει στην Ελλάδα και την ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με πληροφορίες (εφημ. «Παραπολιτικά» κ.λπ), όταν η ελληνική πλευρά έθεσε το θέμα στο γιούρογκρουπ, πήραμε την απάντηση πως αυτά τα 10 δισ. περιλαμβάνονταν στη συμφωνία για το 2ο μνημόνιο που δεν εφαρμόστηκε και όχι στη συμφωνία για το 3ο.Προφανώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που διαπραγματεύτηκε «σκληρά» για να υπογράψει το τρίτο μνημόνιο, το οποίο σύμφωνα με τον κ. Ρέγκλινγκ μας στοίχισε 100 δισ. ευρώ, θεώρησε ευτελές ποσό τα 10 δισ. και δεν τα διεκδίκησε, παρόλο που είχαν συμφωνηθεί.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Θα λάβει τελικά η Ελλάδα τα 10 δισ. ευρώ που προέρχονται από τα κέρδη που αποκόμισε η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα;
2. Έχετε ζητήσει να λάβετε αυτά τα χρήματα και τί απάντησαν οι ευρωπαίοι;

Ο ερωτών βουλευτής

Γιάννης Αντωνιάδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Η ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΣΣΑ ΦΑΝΗ ΜΟΤΕΣΝΙΤΣΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ "ΜΠΟΡΟΥΜΕ" ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

21η ΠΑΝΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΚΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ