ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ: ΤΟ 51% ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ

Το Τοπικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε./ΟΜΙΛΟΥΔ.Ε.Η. Δ. Μακεδονίας, αφού συνεδρίασε στις 17-10-2016 αποφάσισε να προωθήσει στο Κ.Δ.Σ., στα μέλη του και στον τύπο, τα εξής:
1.Α) Απαιτούμε Συνταγματική και Νομική εξασφάλιση ότι η Ενέργεια είναι αγαθό και ως αγαθό πρέπει να είναι και κοινωνικό.(όπως και το νερό) και δή Δημόσιο.
Το 51% της Ενέργειας να παράγεται από τον ΟΜΙΛΟ Δ.Ε.Η.. και να ανήκει στο Δημόσιο.
Β) Να διεκδικήσουμε ότι τουλάχιστον το 51% της παραγόμενης ισχύος στην Ελλάδα να δίνεται στο δίκτυο από την ΔΗΜΟΣΙΑ Δ.Ε.Η. Το 35% της συνολικής ισχύος στην χώρα μας να παράγεται από λιγνιτικές μονάδες, με προοπτική να γίνει στο μέλλον αύξηση της παραγωγής αυτής. Και πάντα σε συνθήκες υγιούς- ανόθευτου ανταγωνισμού!
2. Το συνδικάτο οφείλει με οποιοδήποτε τρόπο να κοινοποιήσει μέσω των Μ.Μ.Ε. την προσφορά της επιχείρησης στην κοινωνία και στην χώρα και τις σημαντικές αρνητικές διαφορές και ο κίνδυνος που ελλοχεύει τόσο με την έλευση των ιδιωτών παρόχων, όσο και με τον διαμελισμό- ξεπούλημα της Δ.Ε.Η.
3. Οφείλουμε να επισημάνουμε την αδράνεια -για πολύ μακρύ χρονικό διάστημα- που είχε η ΓΕΝΟΠ –ΔΕΗ, απασχολημένη με λιγότερο σημαντικά θέματα (εκλογές κ.λ.π.), αφήνοντας στο και πέντε την κινητοποίηση, για το ξεπούλημα του 17% του ΤΑΙΠΕΔ και του 34%της επιχείρησης στο Υπερταμείο.
Επισημαίνουμε δε, ότι η Ομοσπονδία οφείλει και πρέπει να προτείνει σημαντικά βήματα αγώνα Πρώτη! και όχι να είναι ουραγός!
4. Ο Σύλλογός μας όπως κατά το πρόσφατο παρελθόν πράττοντας σωστά μπλοκάρισε την πώληση του ΑΔΜΗΕ (δικαστικά), έτσι θεωρούμε ότι πρέπει να πράξει και τώρα πρωτοστατώντας στις εξελίξεις που αφορούν τον όμιλο Δ.Ε.Η. και πάντα σε συνεργασία με την Ομοσπονδία.
5. Ο Σύλλογός μας οφείλει μαζί με την Ομοσπονδία να αναδείξει το γεγονός ότι η μόνη επιχείρηση που επιτελεί τεράστιο αναπτυξιακό έργο σήμερα στην Ελλάδα είναι η Δ.Ε.Η. (Πτολεμαΐδα 5 - Μελίτη 2) συνολική επένδυση 2 δις ευρώ και ως εκ τούτου αυτομάτως θέτει τον εαυτό της εκτός ΤΑΙΠΕΔ και ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ αφού πληρεί τις προϋποθέσεις και τους λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκαν αυτά τα ταμεία!

Το Δ.Σ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Η ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΣΣΑ ΦΑΝΗ ΜΟΤΕΣΝΙΤΣΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ "ΜΠΟΡΟΥΜΕ" ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

21η ΠΑΝΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΚΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ