ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Ν.Δ. ΓΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η Ερώτηση που ακολουθεί συνυπεγράφη και κατατέθηκε από το βουλευτή Φλώρινας και αν. τομεάρχη αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων της ΝΔ κ. Γιάννη Αντωνιάδη μαζί με 45 συναδέλφους του από τη Νέα Δημοκρατία. Έλαβε αρ. πρωτ. 4184-14/3/2017ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Τους Υπουργούς:
α) Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,
β) Οικονομίας και Ανάπτυξης,
γ) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΘΕΜΑ: Μηδενική απορρόφηση του ευρωπαϊκού προγράμματος διανομής φρούτων και λαχανικών στα σχολεία
Κύριοι Υπουργοί,
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με πρόσφατο έγγραφό της ανακοίνωσε την απορροφητικότητα ανά κράτος-μέλος του προγράμματος διανομής στα σχολεία φρούτων και λαχανικών προϋπολογισμού 150 εκ. ευρώ για την περίοδο 2015-2016.Η Βουλγαρία, η Ουγγαρία και η Λιθουανία έχουν απορροφήσει το σύνολο των πόρων που τους αναλογούσε. Άλλες χώρες όπως η Κύπρος και η Κροατία απορρόφησαν το 84.8% και το 96.9% αντίστοιχα.
Όπως αναφέρει και ο Ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, με σχετική ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ που δεν αξιοποίησε ούτε ένα € από τα 3,1 εκ. € που δικαιούμαστε. Είναι γνωστό ότι η διανομή των συγκεκριμένων προϊόντων συμβάλλει τόσο στη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών των μαθητών όσο και στην οικονομική ενίσχυση των αγροτικών επιχειρήσεων παραγωγής φρούτων και λαχανικών και της διάθεσης των προϊόντων τους.
Ερωτάστε κύριοι Υπουργοί:
Η μηδενική έως σήμερα απορρόφηση θα επηρεάσει τη μελλοντική κατανομή πόρων του συγκεκριμένου προγράμματος για τις επόμενες περιόδους;
Για ποιο λόγο δεν απορροφήθηκε το εν λόγω κονδύλιο από την Ελληνική Κυβέρνηση;
Οι ερωτώντες βουλευτές

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)