Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Σπουδαία μέρα και για την χώρα μας. Για τους Έλληνες και τους ξένους που ζούμε εδώ, αλλά και για όλους εκείνους τους Έλληνες που ζουν ως μετανάστες και μετανάστριες, σε άλλες χώρες και που φυσικά αγωνίζονται εκεί ενάντια σε διακρίσεις, διεκδικώντας και αυτοί ίσα δικαιώματα. Για τις εκατοντάδες χιλιάδες νέες και νέους επιστήμονες ,που τα τελευταία χρόνια κρίση και ανεργία εδίωξαν από την χώρα μας.Σπουδαία μέρα για τις πόλεις τις γειτονιές, τα σχολειά μας. Σπουδαία μέρα για να την ζούμε καθημερινά με όπλο μας την φιλία και την αλληλεγγύη, να μην αφήνουμε το δηλητήριο του ρατσισμού να διασπά τις γειτονιές, τις παρέες, ,τις τάξεις μας, τη ζωή μας.
Παιδεία κατά του ρατσισμού
Ειδικότερα στο χώρο της Παιδείας τις δυο τελευταίες δεκαετίες εντάχθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά μεταναστών χωρίς να αποτελέσουν εμπόδιο το φύλο, η φυλή ,η θρησκεία. Ιδιαίτερα όμως φέτος , ξεκίνησε και συνεχίζει να γράφεται στα σχολεία μας μια από τις ομορφότερες σελίδες του προσφυγικού «έπους» αλλά και της αλληλεγγύης του λάου μας. Τα προσφυγόπουλα , πολλά απ’ αυτά για πρώτη φορά, πολλά μετά από χρόνια, κάθονται ξανά στα θρανία, βρίσκονται ξανά σε σχολικές αίθουσες, ξαναπαίζουν σε σχολικές αυλές, συναντούν και πάλι την γνώση.
Με τον ίδιο τρόπο, παντού σε όλη τη χώρα, όπου υπάρχουν παιδιά μεταναστών, πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια, να υπάρχει πρόσβαση σε σχολεία, χωρίς καμία διάκριση.
Η εκπαιδευτική κοινότητα μας κάνει περήφανους/ες
Τα σχολεία μας πήραν με τον ιδανικότερο τρόπο την σκυτάλη απ'την Ελληνική κοινωνία και εκπαιδευτικοί , μαθητές αλλά και αλληλέγγυοι γονείς, βοήθησαν πολύ σ’ αυτό. Οι λιγοστές αλλά ηχηρές και βίαιες ρατσιστικές φωνές και παρουσίες απομονώθηκαν γρήγορα και αποφασιστικά.
Η άγνοια, ο φόβος κι η προκατάληψη αντιμετωπίστηκαν με ατράνταχτα επιχειρήματα. Με την καθοριστική βοήθεια της εκπαιδευτικής κοινότητας, τα σχέδια δράσης και πολιτικής εκμετάλλευσης από τους νέο-ναζί της Χρυσής Αυγής ακυρωθήκαν.
Η προπαγάνδα μίσους και φόβου για τζιχαντιστές , για ιούς και μολυσματικές ασθένειες, για πεινασμένους Έλληνες και προσφυγές χορτάτους πήγαν περίπατο. Η συγκινητική ανταπόκριση απλών ανθρώπων αλλά και οργανώσεων για βοήθεια στους πρόσφυγες φτάνει για να καλύψει σήμερα και χιλιάδες Έλληνες πολίτες που επίσης έχουν ανάγκη. Ευτυχώς η ευαισθησία και η αλληλεγγύη είναι μεταδοτικές.
Ως πολίτες, εργαζόμενοι/ες, νέοι και νέες αυτής της χώρας, που μέσα στην κρίση βρήκε τη δύναμη να φτιάξει γέφυρες αμφισβητώντας τα τείχη, να δώσει αλλά και να πάρει δύναμη απ’ την αλληλεγγύη, αισθανόμαστε υπερήφανοι και υπερήφανες γι΄ αυτήν την εξέλιξη.
Ταυτόχρονα, αυτός ο πολύμορφος εκπαιδευτικός αγώνας, αποτελεί έναν επιπλέον λόγο, η Δημόσια Παιδεία, τα σχολεία μας, τα σχολεία των πολλών, που δοκιμάστηκαν σκληρά από την μνημονιακή λαίλαπα να μην στερηθούν από το κράτος και την κυβέρνηση τα στοιχειώδη υλικά μέσα για να συνεχίσουν τον μακρύ τους δρόμο .
Για την παιδεία και την σοφία της γνώσης.
Για το δημοκρατικό, αντιαυταρχικό σχολείο των ίσων ευκαιριών,
που η κοινωνία έχει τόσο πολύ ανάγκη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)