Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Το Κ.Π.Ε. Βεύης-Μελίτης σε συνεργασία με τα Κ.Π.Ε. Περτουλίου-Τρικκαίων και Φιλιατών και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου «Υδροκίνηση» υλοποίησε τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο, με θέμα « Υδροκίνηση στη Φλώρινα». Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 17,18 και 19 Μαρτίου και απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Στόχος του σεμιναρίου ήταν η απόκτηση γνώσεων σχετικά με την υδροκίνηση, η παρουσίαση σύγχρονων τρόπων εκμετάλλευσης της κίνησης του νερού, καθώς και η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σχετικά με τις αειφόρες μορφές ενέργειας.
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν σχετικές εισηγήσεις και επισκέφθηκαν τη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος του κ. Χαράλαμπου Σταμπουλίδη στο Ανταρτικό Φλώρινας, τον νερόμυλο του Αγίου Γερμανού( που έχει μάλιστα τιμηθεί με το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωση για την πολιτιστική κληρονομιά ) και τους νερόμυλους στο Κρατερό, όπου ενημερώθηκαν από τους αρχιτέκτονες Σοφοκλή Κωτσόπουλο, Αγγελική Γεωργαντά και Αχιλλέα Στόιο και τέλος επισκέφθηκαν το φράγμα Τριανταφυλλιάς, όπου ενημερώθηκαν από τον γεωλόγο Ελευθέριο Καραδίσογλου. Οι παιδαγωγικές ομάδες των Κ.Π.Ε. Μελίτης, Περτουλίου-Τρικκαίων και Φιλιατών θα ήθελαν να ευχαριστήσουν ιδιαίτερα την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, την Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, την Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών τον Δήμο Πρεσπών τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών για την πολύτιμη συνδρομή τους στην υλοποίηση του σεμιναρίου. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά όλους τους εισηγητές για τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους και βέβαια όλους τους εκπαιδευτικούς που με τη μεγάλη και ενεργητική συμμετοχή τους συνέβαλαν για άλλη μια φορά στην επιτυχημένη διεξαγωγή του σεμιναρίου.Ο Υπεύθυνος του ΚΠΕ Βεύης-ΜελίτηςΝίκος ΝάνηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.