ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με Θέμα: Μεγάλη αναμονή των αποφοίτων δημοσίων ΙΕΚ για τις εξετάσεις πιστοποίησης στην ειδικότητα «Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών», κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.
Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Υπάρχουν πολλοί απόφοιτοι Δημόσιων ΙΕΚ στην ειδικότητα «Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών», που ενώ έχουν ολοκληρώσει τόσο τη φοίτησή τους όσο και την πρακτική τους άσκηση από το 2016, δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία διεξαγωγής εξετάσεων προκειμένου να λάβουν τη σχετική πιστοποίηση που απαιτεί ο νόμος ώστε να μπορούν να εργαστούν νόμιμα στο αντικείμενό τους.
Αρμόδιος Φορέας για τη διεξαγωγή των εξετάσεων είναι ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) που εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και υποχρεούται να διενεργεί δύο πιστοποιήσεις ανά έτος, αριθμός που ουδέποτε τηρήθηκε. Η δικαιολογία που προβάλλεται είναι πως αυτό οφείλεται στην ελλιπή χρηματοδότηση του Οργανισμού. Είναι απορίας άξιο πως συμβαίνει αυτό όταν ο κάθε εξεταζόμενος καταβάλει το ποσό των 150 ευρώ προκειμένου να συμμετάσχει στη διήμερη εξέταση.
Παράλληλα, δημιουργεί πλήθος ερωτημάτων το γεγονός πως ενώ για τους αποφοίτους των Δημόσιων ΙΕΚ, η τελευταία εξέταση-πιστοποίηση έγινε τον Ιούνιο του 2016, για τους υποψήφιους που προέρχονται από δίμηνα-τρίμηνα σεμινάρια ως «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας», διεξήχθησαν τρεις εξετάσεις πιστοποίησης κατά τους τελευταίους μήνες.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους δεν διεξάγονται από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. εξετάσεις πιστοποίησης στην ειδικότητα «Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών» για τους αποφοίτους των δημόσιων ΙΕΚ;
Πότε σκοπεύετε να ορίσετε ημερομηνία διεξαγωγής των εν λόγω εξετάσεων;


Ο ερωτών βουλευτής

Γιάννης Αντωνιάδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Η ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΣΣΑ ΦΑΝΗ ΜΟΤΕΣΝΙΤΣΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ "ΜΠΟΡΟΥΜΕ" ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

21η ΠΑΝΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΚΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ