ΝΕΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΗ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΠΡΟΣΛΗΨΗ 9.750 ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Στη νέα αρχιτεκτονική και το μέλλον της Ανώτατης Εκπαίδευσης με τη συγχώνευση πανεπιστημίων με ΤΕΙ, την ίδρυση νέων τμημάτων και την δημιουργία Ινστιτούτων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, αναφέρθηκε από την Φλώρινα ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Όσον αφορά στη Σχολή εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών Φλώρινας ο κ. Γαβρόγλου είπε πως πρόθεση του Υπουργείου είναι να αναβαθμιστεί η σχολή και οι τέχνες στις οποίες έχει παράδοση η περιοχή σε συνεργασία και με τη Κοζάνη και τα στούντιο κινηματογράφου που είναι να δημιουργηθούν στο παλιό εργοστάσιο της ΔΕΗ στον ΑΗΣ Καρδιάς.
Σημείωσε δε και τη σημαντικότητα υλοποίησης των 2 ετών προγραμμάτων σπουδών στα Πανεπιστήμια για τα παιδιά των ΕΠΑΛ τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτούν πιστοποιητικά ευρωπαϊκού επιπέδου.
Ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε επιπλέον και στις 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών που θα γίνουν εντός Μαρτίου για τη νέα σχολική χρονιά και στις 5.250 προσλήψεις εκπαιδευτικών για το επόμενο έτος έτσι ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες της χώρας τα οποία φέτος καλύφθηκαν με την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών.Ο Υπουργός σχολιάζοντας και τα προβλήματα θέρμανσης που αντιμετωπίζουν σχολικές μονάδες της περιοχής τόνισε πως το πρόβλημα θα λυθεί με την υλοποίηση προγραμμάτων για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων καθώς και την ολοκλήρωση έργων όπως η τηλεθέρμανση της Φλώρινας. Η επίσκεψη του Υπουργού ολοκληρώνεται με την τη πολιτική ομιλία στη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας και την παρουσία του στην εξομοίωση των Δημοτικών Συμβουλίων Αμυνταίου και Καστοριάς με τη συμμετοχή νέων από όλη τη Δυτική Μακεδονία που υλοποιεί ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας.
Πηγή: www.ert.gr/news/florina

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΙΣ ΞΥΣΤΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΤΟΝΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)