Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με Θέμα: Αποζημίωση των κτηνοτρόφων της Φλώρινας και όλης της Δυτικής Μακεδονίας εξαιτίας των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών κατά τον Ιανουάριο του 2019", κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης. Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:
Κύριε Υπουργέ,
Κατά το χρονικό διάστημα από 3/1/2019 ως 17/1/2019, στη Δυτική Μακεδονία λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων επικράτησε ολικός παγετός. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ε.Μ.Υ., από 3/1/2019 ως 9/1/2019 η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας δεν ξεπέρασε τους 0ο C, ενώ η ελάχιστη υποχώρησε μέχρι τους -16,7ο C. Για το διάστημα από 10/1/2019 ως 17/1/2019, η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας έφτασε τους +6ο C ενώ η ελάχιστη υποχώρησε ως και τους -8ο C. Ο ολικός αυτός παγετός, είχε ως αποτέλεσμα τη μειωμένη αναπαραγωγή των αμνοεριφίων καθώς και πολλούς θανάτους, ενώ θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η μειωμένη παραγωγή γάλακτος.
Δυστυχώς, η απώλεια ζωικού κεφαλαίου και η μειωμένη παραγωγή δεν προβλέπεται ως αιτία αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ. Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό πως οι φετινές πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έσπασαν κάθε προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ και ως εκ τούτου, οι έκτακτες καταστάσεις επιβάλλουν και έκτακτες ενέργειες.Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Σκοπεύετε να προχωρήσετε σε άμεση αποζημίωση των κτηνοτρόφων της Φλώρινας και όλης της Δυτικής Μακεδονίας που είχαν απώλεια ζωικού κεφαλαίου από τις ακραίες θερμοκρασίες και τον ολικό παγετό;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.