Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

ΣΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ ΑΝΑΡΡΩΝΕΙ Ο ΜΙΤΚΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΕ

Θεαματική η ανάρρωση του Μίτκο, του αρκουδου που φιλοξενείται στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ για την αποκατάσταση της ζημιάς που προκάλεσε ο πυροβολισμός που δέχτηκε από αγνώστους. Ο Μίτκο πυροβολήθηκε στην Βουλγαρία και ήρθε στο Κτηνιατρείο Άγριων Ζώων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για περίθαλψη. Όταν ήρθε ζύγιζε σχεδόν 30 κιλά, πλέον όμως έχει φτάσει τα 80! Ο πυροβολισμός του προκάλεσε συντριπτικό κάταγμα στο μπροστινό πόδι το οποίο παρόλο που έχει αποκατασταθεί και το χρησιμοποιεί κανονικά, απαιτούνται ακόμα περιστασιακά μικρές χειρουργικές επεμβάσεις για την αφαίρεση νέων θραυσμάτων οστών. Πέρα από αυτό, ο Μίτκο έχει επανέλθει και η κίνησή του είναι απόλυτα φυσιολογική. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ "δυστυχώς, δεν θα μπορέσει να επιστρέψει και πάλι στο φυσικό του περιβάλλον καθώς θα πρέπει να παρακολουθούμε το πόδι του για την πρόληψη μολύνσεων από τα θραύσματα των οστών. Την άνοιξη αναμένεται να μεταφερθεί στην επέκταση του νέου καταφυγίου". --

Mitko's recovery has been slow but impressive! He had been brought to ARCTUROS' Wildlife Clinic when he was found shot in Bulgaria. Back then he weighted only 30kg, while now he's reached 80kg! The shot left him with a comminuted front leg, which has been healed, but Mitko still needs small surgeries occasionaly to remove bone fragments. However, he can now move properly. Unfortunately he won't be able to be rehabilitated cause we will still need to check his leg occasionaly to make sure there won't be any new infections. In spring he will be transfered to the new extension of the Sanctuary!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.