ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας* και το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. η διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Η έμφυλη βία στο χώρο εργασίας». Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων των Γυναικών. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης η κα Μαρία Κουφοπούλου, Νομικός και Επιστημονική Συνεργάτιδα του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ αναφέρθηκε στο φαινόμενο mobbing (εργασιακός εκφοβισμός), πως αυτό εκδηλώνεται σε βάρος των γυναικών εργαζομένων, παρουσίασε μελέτες περίπτωσης του φαινομένου με στόχο αυτό να γίνει περισσότερο κατανοητό, καθώς επίσης ενημέρωσε για τις νομικές κινήσεις που μπορεί να κάνει η εργαζόμενη, αλλά και τους φορείς που μπορεί να απευθυνθεί για πληροφόρηση ως θύμα μιας τέτοιας κατάστασης. Στο δεύτερο μέρος η Ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Φλώρινας, κα Σταυρούλα Παπανικολάου, αναφέρθηκε στον κριτικό προσωπικό χώρο των ατόμων και πως αυτός νοείται στο χώρο εργασίας , στις αντιλήψεις των ανδρών και των γυναικών αναφορικά με την παρενόχληση στην εργασία, στις διαφορές ανάμεσα στο φλερτ και τη σεξουαλική παρενόχληση, αλλά και στις ενέργειες που μπορεί να κάνει μία γυναίκα για να τη σταματήσει.


Στην εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν πάνω από 75 άτομα τόσο από την περιοχή της Φλώρινας, αλλά και από άλλες περιοχές εκτός νομού, απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Φλώρινας, κος Βασίλειο Γιαννάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φλώρινας, κος Μιχάλης Χάτζιος, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, κος Κωνσταντίνος Σιάκος και Ο Πρόεδρος του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Δυτικής Μακεδονίας, κος Ισαάκ Νικολαΐδης.

Τον συντονισμό της κοινής προσπάθεια των δύο φορέων να ανταποκριθούν στην ανάγκη στοχευμένης πληροφόρησης των γυναικών που υφίστανται τις δυσμενείς συνέπειες των διακρίσεων εξαιτίας του φύλου τους στους χώρους εργασίας τους , ανέλαβαν ο κος Ιωσήφ Ταλιόπουλος, Νομικός και Συνεργάτης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και κος Ματθαίος Καργάκης, Κοινωνιολόγος στο Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας. Την τεχνική κάλυψη της εκδήλωσης ανέλαβε ο κος Σαράντης Μανούδης, Συνεργάτης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.

Ολόκληρη η εκδήλωση διατίθεται προς παρακολούθηση στον παρακάτω σύνδεσμο μέσω VIMEO: https://vimeo.com/519169506/996e668130



*Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Φλώρινας συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 και υπάγονται στον Άξονα Προτεραιότητας 10: «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΚΤ)» και λειτουργούν συμπληρωματικά με την Πράξη: «Οριζόντιες παρεμβάσεις εθνικής εμβέλειας» για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών (ΕΠ «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα 2014-2020»).



Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Φλώρινας

Κοντοπούλου 49, 53100, Τ: 23850 24081 FAX: 23850 24083.

email: symv.kentro.flo@gmail.com blog: http:// womenaidflorina.blogspot.gr/

fb: https://www.facebook.com/ symvouleutikokentroflorinas

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)