ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΣΧΟΛΕΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ,ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΉΣ ΚΑΙ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ


Ο τρόπος συνεργασίας και ο σχεδιασμός δράσεων αγροτικής ανάπτυξης και στις τέσσερις Π.Ε. της Δυτικής Μακεδονίας, συζητήθηκε διεξοδικά στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη με τις Διοικήσεις των Σχολών Γεωπονίας, Δασολογίας και Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ.  για συνεργασία σε θέματα ανάπτυξης των κλάδων της αγροτικής οικονομίας.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε να δοθεί έμφαση σε θέματα γεωργικής εκπαίδευσης και γεωργικών εφαρμογών, ώστε να μεταδοθεί γρήγορα και αποτελεσματικά σύγχρονη γνώση και οι σύγχρονες εφαρμογές στους νέους και παλαιότερους επαγγελματίες γεωργούς και κτηνοτρόφους της Περιφέρειας.

Ήδη προς την κατεύθυνση αυτή η Περιφερειακή Αρχή σε συνεργασία και με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ υλοποιεί με συνέπεια τις προγραμματικές της δεσμεύσεις για τη δημιουργία κατάλληλων δομών και υποδομών που θα λειτουργήσουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Στη συνάντηση που έγινε στη Θεσσαλονίκη αποφασίστηκε να συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας για την εξειδίκευση των δράσεων, ενώ συμφωνήθηκε και η συμμετοχή του νεοσύστατου τμήματος της Γεωπονικής της Δυτικής Μακεδονίας. Ο κ. Κασαπίδης ζήτησε από τον Πρόεδρο της Γεωπονικής του Α.Π.Θ. κ. Χρ. Δόρδα να αναπτυχθεί στενότερη συνεργασία με τη Γεωπονική του Παν/μιου Δυτικής Μακεδονίας για την περαιτέρω αναγκαία ενδυνάμωσή της και όρισε υπεύθυνο σύνδεσμο τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Άμπα.

Μέσα στο Μάρτιο θα ολοκληρωθεί η σύνταξη των τελικών κειμένων για την υπογραφή σχετικών προγραμματικών συμβάσεων και με τις τρεις σχολές, οπότε και αναμένεται εντός της νέας γεωργικής περιόδου η έναρξη των σχετικών δράσεων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)