Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΒΑΛΤΟΝΕΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ

Συνάντηση θεσμικών εκπροσώπων και κατοίκων της κοινότητας Βαλτονέρων υπό μορφή άτυπης συνέλευσης με κύριο θέμα συζήτησης την «Μετεγκατάσταση των Βαλτονέρων», πραγματοποιήθηκε στον αύλιο χώρο του Δημοτικου Σχολείου Βαλτονέρων. Στη συνάντηση τοποθετήθηκαν όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι και σχεδόν όλοι οι παρευρισκόμενοι κάτοικοι, οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία τους για την κατάσταση που επικρατεί για την επί σειρά ετών καθυστέρηση στην λήψη απόφασης. 

Όπως αναφέρει ο Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης "έγινε ενδελεχής ενημέρωση για τις εξελίξεις, επισημάνθηκε και τονίστηκε η καθυστέρηση και απραξία λόγω κορωνοϊού και αντηλλάγησαν απόψεις ένθεν και ένθεν. Συμφώνησαν όλοι ότι είναι σημαντική για την πορεία της υπόθεσης μια δικαστική απόφαση ( βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη) που θα επιβεβαιώνει την επικινδυνότητα της κατάστασης. Συμφωνήθηκε επίσης μέσα στο φθινόπωρο του 2021 να ληφθεί μια απόφαση, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για να συμπεριληφθεί η υπόθεση των Βαλτονέρων στο ταμείο της «δίκαιης μετάβασης» και στα κονδύλια που θα αρχίσουν να τρέχουν από 01/01/2022. Κρίθηκε δε αναγκαίο να υπάρχουν αποφάσεις του κοινοτικού, δημοτικού και περιφερειακού συμβουλίου προς την ίδια κατεύθυνση για διεκδίκηση άμεσης, μόνιμης και οριστικής λύσης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.