Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΕΒ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους και το πρασίνισμα της αγροτικής παραγωγής η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα προχωρήσει στην δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας για τους ΤΟΕΒ. 

Κεντρικός στόχος, όπως είπε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης είναι η  αύξηση της αρδευόμενης γεωργικής γης στη Δυτική Μακεδονία, η συντήρηση των αρδευτικών δικτύων, η ενεργειακή αναβάθμιση και αυτοτέλεια των ΤΟΕΒ και κατ΄ επέκταση η μείωση του ενεργειακού κόστους άρδευσης και ο μηδενισμός του αποτυπώματος του άνθρακα στα παραγόμενα προϊόντα και η κατασκευή νέων φραγμάτων και τη δημιουργία νέων ΤΟΕΒ και αρδευτικών δικτύων.
Σημείωσε δε ακόμα  "πως μόνο με τη συνεργασία και τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό θα έχουμε θετικό πρόσημο για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα".

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επενδυτών Φωτοβολταϊκών Δυτικής Μακεδονίας Αντώνης Σιαμπανόπουλος, παρουσίασε στους εκπροσώπους των ΤΟΕΒ τις τεχνικές λεπτομέρειες της πρότασης, ενώ επεσήμανε τα οφέλη και τις απαιτήσεις του θετικού αυτού εγχειρήματος για την Περιφέρειά μας.

Αποφασίστηκε η έναρξη των διαδικασιών σύστασης της Ενεργειακής Κοινότητας με τους ΤΟΕΒ που ήδη έχουν σχετικές αποφάσεις των Διοικητικών τους συμβουλίων, ενώ δόθηκε προθεσμία έως την άλλη Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, για τις αντίστοιχες αποφάσεις των υπολοίπων ΤΟΕΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.