Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες, που θα προκύψουν από τυχόν εκδήλωση παγετών και χιονοπτώσεων, ήταν το κυριότερο θέμα της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας.
Οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι των φορέων ενημερώθηκαν για τον υψηλό βαθμό
ετοιμότητας των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και σε προσωπικό, για τη χρήση νέων τεχνολογιών επικοινωνίας και εποπτείας και για το
πλήρες σχέδιο εφαρμογής εργασιών αποχιονισμού και απομάκρυνσης μεγάλων
ποσοτήτων χιονιού. Επίσης, κατέθεσαν εύστοχες και χρήσιμες παρατηρήσεις σε ότι αφορά την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων και για την ακόμα καλύτερη συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων.
Μετά από διαλογική συζήτηση και με βάση το μνημόνιο ενεργειών που έχει συντάξει ο
Δήμος Φλώρινας, τη νομοθεσία και τις οδηγίες των εγκυκλίων και ιδιαίτερα τις εισηγήσεις των συμμετεχόντων, καθορίστηκαν και αποσαφηνίστηκαν οι ενέργειες του κάθε φορέα και Φλώρινα, οι απαραίτητες συνεργασίες, με στόχο να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος των επιπτώσεων από τα έντονα φαινόμενα.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του εντεταλμένου Δημοτικού Σύμβουλου Πολιτικής Προστασίας κ. Ηλία Μούλελη, στη νέα αίθουσα Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Δήμου Φλώρινας.

Συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτριος Θεοφανίδης, o
εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας,
εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας (τμήμα Τροχαίας), εκπρόσωπος της
Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας, εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΦ, εκπρόσωπος των
Εθελοντών της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας και ο Αναπλ. Προϊστάμενος του
τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας κ. Δανιήλ
Στεφανόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.