Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ?ΜΑΖΙ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΗ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εκδηλώσεις με θέμα «Εκφοβισμός; Μαζί θα βρούμε λύση» διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας των σχολικών μονάδων της περιοχής μας καθώς και των γονέων πάνω στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού. 
Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων πάνω στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού, των αιτίων και αποτελεσμάτων του καθώς και του τρόπου με τον οποίο όλοι μπορούμε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα παρουσιαστεί επίσης το διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι «Γίνε και εσύ Πρεσβευτής κατά του Εκφοβισμού», εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, για την αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού και την καλλιέργεια του σεβασμού για τη διαφορετικότητα, της αλληλεγγύης και της αυτοεκτίμησης για κάθε άνθρωπο.
Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο δράσεων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού. Παράλληλα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης συμμετέχει ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA2 «T-Games» με θέμα τη χρήση εκπαιδευτικών παιχνιδιών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου.Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε την Τρίτη, 07.12.2021, 10:00 – 12:00 με μαθητές
Τα σχολεία που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση παρακαλούνται να συμπληρώσουν το έντυπο συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://forms.gle/tP92iXHcnkCWqQhu5
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μέσα από το κανάλι στο youtube των Πόλων Εκπαιδευτικής Μακεδονίας Δυτικής Μακεδονίας στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://bit.ly/3fNDZDj
2. Την Τετάρτη, 08.12.2021, 18:00 – 20:00 με εκπαιδευτικούς και γονείς
Η παρακολούθηση της εκδήλωσης θα γίνει στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://zoom.us/j/95754948339

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Για το λόγο αυτό και επειδη εχει κουρασει το φαινομενο των ανωνυμων σχολιαστων τα σχόλια που θα αναρτουνται στο συγκεκριμένο blog θα είναι μόνο όσα φέρουν το όνομα του σχολιαστή. Ευχαριστουμε για την κατανόηση.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.