ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 1ου ΕΠΑΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “Cooperation project on innovation on Augmented Reality (AR) in public works”,

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Cooperation project on innovation on Augmented Reality (AR) in public works”, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, υλοποιεί το 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας και συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί και μαθητές του Τομέα Πληροφορικής.
Στόχος του προγράμματος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Μακατσώρη Αγγελική, είναι ο σχεδιασμός εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα που θα δημιουργηθεί ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ μαθητών. Η εφαρμογή, βασισμένη στη θεωρία της επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality – AR), θα αποσκοπεί στην απεικόνιση των υπόγειων δικτύων (παροχή νερού, φυσικό αέριο, ηλεκτρικό ρεύμα, τηλεπικοινωνίες), έτσι ώστε οι χειριστές να είναι ενημερωμένοι πριν την κατασκευή τάφρων ή εκτέλεση χωματουργικών και άλλων εργασιών. Με τον τρόπο αυτόν, θα ολοκληρώνονται οι εργασίες πιο άμεσα και αποτελεσματικά.
Μέχρι τη λήξη του έργου θα υλοποιηθεί Πολλαπλασιαστική Δράση (Multiplier Event). Κατά τη δράση αυτή θα γίνει παρουσίαση του έργου και των εργασιών των μαθητών, της τηλεφωνικής εφαρμογής και της ιστοσελίδας του προγράμματος, σε επαγγελματίες του κατασκευαστικού κλάδου, εκπαιδευτικούς στον τομέα των κατασκευών, επικεφαλής εταιρειών δημοσίων έργων και επικεφαλής τεχνικών υπηρεσιών της Ελλάδας, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας.







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)