ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Η σύνδεση των κοινοτήτων Μελίτης, Σιταριάς και Βεύης με το δίκτυο φυσικού αερίου, οι αποκαταστάσεις των ορυχείων Βεύης και Αχλάδας, ο χωροταξικός σχεδιασμός για ΑΠΕ στο Δήμο Φλώρινας, ήταν τα κυριότερα θέματα που έθεσε στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης στο πλαίσιο συνάντησης που προκάλεσε ο  βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.  Από την πλευρά του υπουργείου, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο κ. Πελοπίδας Καλλίρης, Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, ο Δ/νων Σύμβουλος της Εταιρείας «Μετάβαση ΑΕ» κ. Ιωάννης Μπούκης, καθώς και οι νομικοί σύμβουλοι του υπουργού.

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου από την πλευρά του, έθεσε τα θέματα της σύνδεσης των κοινοτήτων Λεχόβου, Βαρικού και Αετού με το δίκτυο φυσικού αερίου, την υλοποίηση των μελετών αρδευτικών δικτύων Βεγορίτιδας και Χειμαδίτιδας, την αποκατάσταση του ορυχείου της Βεγόρας, θέματα τηλεθέρμανσης Αμυνταίου κ.ά.

Από την πλευρά του ο  βουλευτής κ. Αντωνιάδης, επεσήμανε στον κ. Παπαθανάση τη σπουδαιότητα των αιτημάτων που έθεσαν οι δύο Δήμαρχοι, ενώ τόνισε για άλλη μια φορά τις αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες με τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν το χειμώνα στην περιοχή και άρα πόσο σημαντικό είναι να ενταχθούν και αυτές οι κοινότητες στο δίκτυο φυσικού αερίου. Επίσης, αναφέρθηκε στη μεγάλη αδικία που έχει υποστεί η Φλώρινα η οποία θα έπρεπε να έχει τηλεθέρμανση εδώ και χρόνια, στην ειδική στήριξη που πρέπει να έχουν στη Φλώρινα οι επιχειρήσεις και οι αγρότες οι οποίοι πλήττονται από το υψηλό ενεργειακό κόστος και τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος για τα οποία θα πρέπει να δοθεί ειδική ενίσχυση στην περιοχή.

Τόνισε επίσης τις επιβεβλημένες αποκαταστάσεις των ορυχείων Βεύης και Βεγόρας που για δεκαετίες αποτελούσαν εστία ρύπανσης για την περιοχή και βέβαια την ανάγκη για ταχύτατη υλοποίηση των μελετών των αρδευτικών δικτύων Βεγορίτιδας και Χειμαδίτιδας, ώστε σε μια διετία να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των συγκεκριμένων αρδευτικών δικτύων.

Από τη μεριά του ο υπουργός, έδωσε τις σχετικές οδηγίες στους συνεργάτες του ώστε τα θέματα τα οποία τέθηκαν να δρομολογηθούν άμεσα, ξεπερνώντας γραφειοκρατικά εμπόδια και δίνοντας μια μάχη με το χρόνο, με εξαίρεση το θέμα της ένταξης των 6 κοινοτήτων του Δήμου Φλώρινας και Αμυνταίου για τις οποίες θα πρέπει να αναζητηθούν οι αντίστοιχοι πόροι. Συμφώνησε επίσης να επισκεφτεί πολύ σύντομα το νομό Φλώρινας και να έχει συναντήσεις με τους εκπροσώπους των φορέων.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)