ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ

Η άμεση ενίσχυση των επιχειρήσεων του νομού Φλώρινας που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό, ήταν το κυριότερο θέμα που συζητηθήκε κατά την διάρκεια της συνάντησης του  βουλευτή Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη και του πρόεδρου του Ε.Β.Ε. Φλώρινας  Σάββα Σαπαλίδη, με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη. 
Όπως αναφέρει ο κ. Αντωνιάδης "ο  πρόεδρος του Ε.Β.Ε. έθεσε και άλλα θέματα που αφορούν σε χρέη των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο τα οποία δημιουργήθηκαν στην προ πανδημίας εποχή, η αύξηση του κόστους στην ενέργεια για τους επαγγελματίες, τα χρέη προς τις τράπεζες κ.ά. Ο υπουργός από την πλευρά του, αναφέρθηκε σε μια σειρά από μέτρα που υιοθέτησε η κυβέρνηση προς ανακούφιση των επιχειρήσεων, καθώς επίσης και προς διευκόλυνση της αποπληρωμής των χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία και διευκρίνισε ότι αναφορικά με το αίτημα της διευκόλυνσης των χρεών που δημιουργήθηκαν από τις επιχειρήσεις στην προ πανδημίας εποχή, αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα το οποίο θα πρέπει πρωτίστως να συζητηθεί με τους θεσμούς, αλλά και να ληφθεί υπόψη ο δημοσιονομικός χώρος ο οποίος στην παρούσα φάση είναι πολύ περιορισμένος καθώς το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων διατίθεται στην κάλυψη της αύξησης του ενεργειακού κόστους".

Για την ενίσχυση των επιχειρήσεων του Νομού Φλώρινας που επλήγησαν από το σεισμό, σημειώνει ακόμα, συμφωνήθηκε να υπάρξει μια συνάντηση από κοινού με τον κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για το συντονισμό των δράσεων των συναρμόδιων Υπουργείων και φορέων, σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης του φυσικού και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος από φυσικές καταστροφές, ώστε σε συνεννόηση με τον ίδιο και τον πρόεδρο του Ε.Β.Ε. να βρεθεί ένας τρόπος για την ανακούφιση των επιχειρήσεων. Ζητήθηκε επίσης από τον πρόεδρο του Ε.Β.Ε. Φλώρινας να καταθέσει σχετικό αίτημα το οποίο θα εξετάσουν από κοινού οι δύο υπουργοί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)