Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ : "ΕΙΔΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΟΓΩ ΨΥΧΟΥΣ"

Οι αυξημένοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος που καλούνται να πληρώσουν νοικοκυριά και επαγγελματίες, ήταν τα κυριότερα θέματα κατα την διάρκεια του βουλευτή Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη είχε συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον υπουργό Κώστα Σκρέκα.

Όπως αναφέρει ο κ. Αντωνιάδης "έθεσα στον υπουργό το οξύ πρόβλημα με τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα της ΔΕΗ που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, οι επαγγελματίες και τα νοικοκυριά του νομού Φλώρινας και ζήτησε να υπάρξει ειδική ρύθμιση για το νομό Φλώρινας λόγω του έντονου ψύχους κατά το χειμώνα και των συνεπειών της απολιγνιτοποίησης. Ο κ. Σκρέκας επανέλαβε για ακόμη μία φορά πως το πρόβλημα είναι παγκόσμιο, αφορά στην ενεργειακή κρίση, με υψηλές τιμές στο φυσικό αέριο, το πετρέλαιο και το ηλεκτρικό ρεύμα.Επισημαινει δε ότι "η κυβέρνηση παρακολουθεί από κοντά το θέμα και είναι δίπλα σε πολίτες, νοικοκυριά, αγρότες και επαγγελματίες. Η μέση μηνιαία κρατική ενίσχυση για ένα μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει μέχρι 300 kWh/μήνα ανέρχεται σε 39 ευρώ και θα συνεχιστεί και για το μήνα Φεβρουάριο. Ειδικότερα για τα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, η επιδότηση θα ανέλθει στα 170 ευρώ ανά MWh για τις πρώτες 300 kWh της μηνιαίας κατανάλωσης.
Για τους επαγγελματικούς καταναλωτές (Τιμολόγια αγροτικά, εμπορικά, βιομηχανικά, επαγγελματικά, κ.α.), οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, η μοναδιαία τιμή της επιδότησης παραμένει σε 65 ευρώ/ΜWh.
Ειδικά για τους αγρότες μας, θα δουν κατά 80% μειωμένη την αύξηση στο ρεύμα μέχρι 31/12/2021 και για τους πρώτους μήνες του 2022 κατά 50%. Η μείωση αυτή θα φανεί στους επόμενους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς που θα λάβουν".
Στη συνέχεια της συνάντησης, σημειώνει τέλος, συζητήθηκαν θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, όπως οι τηλεθερμάνσεις, η μετεγκατάσταση των Βαλτονέρων κ.ά. Συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα παρουσία και των δημάρχων που έχουν σχέση με τα ανωτέρω θέματα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)