ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΑΝΤΙΓΟΝΟΥ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Αποχώρησαν απο το μπλόκο του Αντιγόνου στο Αμύνταιο οι αγρότες της περιοχής, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου.
Όπως αναφέρει "ελάχιστα από τα αιτήματα των παραγωγών, ικανοποιήθηκαν από τους υπουργούς, που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Υπουργείο Γεωργίας στις 24/02/2022, και ημέρα Πέμπτη. Πιο συγκεκριμένα:
Πρώτον, καμία ελάφρυνση όσον αφορά τις υπερβολικές τιμές των λιπασμάτων,

Δεύτερον, ελάχιστα χρήματα για αγροτικό πετρέλαιο, και αυτά μετά το τέλος της καλλιεργητικής περιόδου,

Τρίτον, όσον αφορά την ρήτρα αναπροσαρμογής, ενώ ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε για 80% μείωση της , το αποτέλεσμα της είναι κάτω των 40% βάση των πιστωτικών τιμολογίων που έχουν εκδοθεί από την ΔΕΗ, και περιλαμβάνουν δημοτικά τέλη και εισφορές.

Τέταρτον, ο ΕΛΓΑ, δεν δεσμεύτηκε για το 20% που έχουμε πληρώσει στις δηλώσεις ζημιάς του 2021, και δεν έχει υπολογιστεί στην πληρωμή των αποζημιώσεων,

Πέμπτον, ενώ η ζωική παραγωγή αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα από την αύξηση των ζωοτροφών, αυτό που σκέφτεται να δώσει η κυβέρνηση είναι το 4% του τζίρου του Β’ Εξαμήνου του 2021, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι ειδικότερα στα αιγοπρόβατα ο τζίρος σε γάλα και κρέας, είναι στο Α’ Εξάμηνο του έτους.

Έκτον, καμία δέσμευση για επιδότηση της εργασίας στον πρωτογενή τομέα, απεναντίας επιδοτείται η ανεργία, και αυτό δυσκολεύει στο να βρούμε εργάτες γης.

Τα παραπάνω, είναι κάποια από τα βασικότερα αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων, που στην πλειονότητα τους αφορούν, το κόστος παραγωγής και που οι υπουργοί της κυβέρνησης δεν έδωσαν την ανάλογη προσοχή για την επίλυση τους.

Αν μειωθεί το παραγόμενο αγροτικό και κτηνοτροφικό προϊόν, η χώρα θα έχει τεράστια οικονομική ζημιά, και θα παρασύρει όλους τους συντελεστές που καθορίζουν την αγροτική παραγωγή (έμποροι λιπασμάτων, έμποροι φαρμάκων, πωλητές ενέργειας, πολίτες που εισπράττουν ενοίκια, εργάτες που βρίσκουν δουλειά, και άλλοι πολλοί), όσον αφορά τον δευτερογενή τομέα, αν δεν υπάρχει παραγωγή, δεν υπάρχει μεταποίηση και θα υποστούν οικονομική ζημιά όλοι οι συντελεστές του δευτερογενούς τομέα (εργοστάσια μεταποίησης, κέντρα παραλαβής και συσκευασίας αγροτικών προϊόντων, υλικά συσκευασίας, εργατικό και επιστημονικό προσωπικό, μεταφορές, και άλλοι πολλοί), όσον αφορά τον τριτογενή τομέα θα υπάρξει ανάλογη οικονομική ζημιά και εκεί, αλλά το χειρότερο όλων είναι ότι θα υπάρξουν προβλήματα απορρόφησης και των χρημάτων της ΚΑΠ, με αποτέλεσμα την οικονομική ζημιά όλων των συντελεστών των προγραμμάτων αυτών".




Τέλος, η πρόεδρος τόνισε ότι "αν τα κυβερνητικά στελέχη αναλογιστούν την οικονομία που δημιουργούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της χώρας, θα δουν διαφορετικά τα πράγματα από εδώ και πέρα. Ο Αγροτικός Σύλλογος του Δήμου Αμυνταίου, θα συμμετέχει, θα συζητάει και θα συντονίζει το διεκδικητικό πλαίσιο των παραγωγών το επόμενο διάστημα, γιατί οι αγώνες θα συνεχιστούν σε άλλο επίπεδο και με άλλον τρόπο".




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)