ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΩΝ

Ερώτηση με θέμα "Τι ζητούν οι πολίτες της Φλώρινας" προς τους Υπουργούς ενέργειας και οικονομικών, κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και Βουλευτής Λάρισας Κυριάκος Βελόπουλος.
Στην ερώτηση του μεταξύ άλλων αναφέρει "Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Φλώρινα, μια πόλη στα βορειοδυτικά της χώρας, γίνεται όλο και πιο επώδυνη για τους πολίτες της από την αδιαφορία της πολιτείας. Μια πόλη που συνθλίβεται στα σαγόνια του οικονομικού μαρασμού, της απομόνωσης που έφερε ο αποκλεισμός της από το δίκτυο των κάθετων οδικών αξόνων, της δυσχερούς πρόσβασης στις Πρέσπες, της υποτυπώδους πρωτογενούς παραγωγής, της ανεργίας και της αναπαραγόμενης εσωστρέφειας. Μια πόλη που ζει έξι μήνες τον χρόνο τον εφιάλτη του ψύχους και τους υπόλοιπους έξι μήνες ετοιμάζεται για να τον αντιμετωπίσει με ξύλα και κάρβουνο. Μια πόλη που φορά το μαύρο πέπλο της αιθαλομίχλης για να ζεσταθεί. Μια πόλη όπου ναυάγησε το έργο της τηλεθέρμανσης στα λιμνάζοντα νερά της αδιαφορίας, της αμέλειας, της χρονοτριβής και του κακού σχεδιασμού, σε αντίθεση με το Αμύνταιο, την Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα. Για όλους λοιπόν τους παραπάνω λόγους οι πολίτες της Φλώρινας ζητούν: Α) Σύνδεση με τον ΑΗΣ Μελίτης. Β) Κατασκευή Μονάδας με βιομάζα, όπως στο Αμύνταιο. Αν δεν τεθεί προς υλοποίηση το έργο της τηλεθέρμανσης και επιλεγεί η λύση της θέρμανσης με φυσικό αέριο, να πληρώνεται η αξία της μονάδας με τις τιμές που ισχύουν για την τηλεθέρμανση. Γ) Διεκδίκηση κρατικής επιδότησης, κατά το παράδειγμα του Δήμου Εορδαίας. Δ) Φθηνότερο ρεύμα. Χορήγηση επιδόματος 1.000 έως 3.000 ευρώ σε κάθε οικογένεια, ανεξάρτητα από το οικογενειακό εισόδημα, μέχρι να αρχίσει η χρήση του φυσικού αερίου. Ε) Σύνδεση με την Εγνατία Οδό".

Ερωτάται οι Υπουργοί εάν προτίθενται να προβούν στις δέουσες ενέργειες, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των πολιτών της Φλώρινας, διότι ο τόπος αυτός δεν πρέπει να χάσει το δικαίωμά του στην αξιοπρεπή ζωή μακριά και πέρα από το φάσμα της οικονομικής εξαθλίωσης.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)