ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΟΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΕΤΗΣ ΠΕΡΚΑ(ΒΙΝΤΕΟ)

Στην ολομέλεια της βουλής έφερε το θέμα της υποστήριξης τροπολογιών για την ενίσχυση των πληγέντων του σεισμού της Φλώρινας και την μοριοδότηση των υποψηφίων πανελλαδικών εξετάσεων της ΠΕ Φλώρινας, η Βουλευτής Φλώρινας και Αν. Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πέτη Πέρκα.

Όπως ανέφερε στην ομιλία της «Έχω καταθέσει δύο βουλευτικές τροπολογίες που αφορούν στην περιοχή μου, την Φλώρινα. Παρακαλώ να τις κάνετε αποδεκτές ή να πάρετε και σεις μια αντίστοιχη πρωτοβουλία. Θα σας παρουσιάσω αρχικά την περιοχή μου. Είμαστε στο τριεθνές, συνορεύουμε με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία -ακριτική τελείως. Βιώνει μία βίαιη απολιγνιτοποίηση με απόφαση της δικιάς σας κυβέρνησης, χωρίς κανένα σχέδιο και καμία πρόνοια για τους κατοίκους, τους εργαζόμενους, τους άμεσα και τους έμμεσα πληττόμενους. Έχει τις χαμηλότερες θερμοκρασίες και εν μέσω της ενεργειακής κρίσης καταλαβαίνετε πόσο στοιχίζει στους πολίτες. και πάνω από όλα, ήρθε και ένας μεγάλος σεισμός. Βλέπουμε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει τα αντανακλαστικά να αντιδράσει και να βοηθήσει. Υπάρχει μία πλήρης αδιαφορία και σας το λέμε πραγματικά: Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό, να ξεχνιέται μία ολόκληρη περιοχή".Ακόμα δεν έχει εκδοθεί το ΦΕΚ οριοθέτησης ως σεισμόπληκτης περιοχής. Αυτό είναι η βάση για τα επόμενα, όπως είναι οι άδειες επισκευής και η χορήγηση της αναλογούσης στεγαστικής συνδρομής. Δεν έχει γίνει τίποτα από όλα αυτά. Επισπεύστε επιτέλους τις διαδικασίες.

Ζητάω λοιπόν με αυτή την τροπολογία, την χορήγηση έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης με την μορφή επιδόματος στα φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες που διέμεναν σε ακίνητα ή χρησιμοποιούσαν ως επαγγελματική στέγη ακίνητα που επλήγησαν από τον σεισμό της 9ης Ιανουαρίου στην Φλώρινα και έχουν σοβαρές και εκτεταμένες καταστροφές. Πρόκειται για περίπου 300 ακίνητα, τα οποία έχουν καταγραφεί από τα κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και έχουν χαρακτηριστεί ως προσωρινά ακατάλληλα και επικίνδυνα για χρήση. Η διάταξη στοχεύει στην άμεση ανακούφιση και λόγω του κοινωνικού της χαρακτήρα, λέμε ότι το επίδομα δεν πρέπει να κατάσχεται ή να συμψηφίζεται με οφειλές του δικαιούχου προς την φορολογική διοίκηση, το υπόλοιπο δημόσιο κλπ. Και βεβαίως, να μην υποκαθιστά σε καμία περίπτωση την προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία στεγαστική συνδρομή της Πολιτείας.

Σας υπενθυμίζω ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ -εν μέσω δημοσιονομικών περιορισμών και μνημονίων- είναι η πρώτη που έδωσε την έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση σε πληττόμενους από φυσικές καταστροφές: στον σεισμό της Ζακύνθου, στο Μάτι, Μάνδρα, Πρέβεζα. Μόνο σε τρεις μήνες το 2017, είχαμε δώσει εφάπαξ επίδομα φυσικών καταστροφών σε 15-20 Δήμους. Καταθέτω στα πρακτικά το σχετικό ΦΕΚ (Σαμοθράκη, Σύμης, Λάρισας, Τρικάλων, Χανίων, Κέρκυρας, Κατερίνης, Δυτ. Αττικής, κλπ). Βλέπουμε λοιπόν πως η δική σας κυβέρνηση έχει δώσει την αντίστοιχη ενίσχυση μόνο στην Εύβοια και στην Καρδίτσα, όχι στην Χαλκιδική, όχι στον Έβρο, όχι στην Πάργα. Γιατί; Ό,τι παίξανε τα κανάλια…Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

Η δεύτερη τροπολογία μου αφορά στο Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αφορά δηλαδή στη μοριοδότηση των υποψηφίων πανελλαδικών εξετάσεων λόγω του σεισμού, το οποίο είναι φαινόμενο ανωτέρας βίας και έχει δημιουργήσει δυσμενείς κι αντίξοες συνθήκες για τα παιδιά. Πρέπει να τύχουν μιας ισότιμης συμμετοχής με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Θέλω να υπενθυμίσω ότι στην Φλώρινα που έχει πολύ συχνά χιονοπτώσεις, από τότε που ανέλαβε η ΝΔ παρατηρείται το φαινόμενο να πέφτει το ρεύμα για πάνω από 24 ώρες. Για τους κατοίκους της Αττικής, με την πρόσφατη κακοκαιρία, προβλέφθηκε να αποζημιώνονται. Για τους κατοίκους της Φλώρινας δεν θα προβλεφθεί; Κάτι γίνεται βέβαια με τον ΔΕΔΔΗΕ, με τις εργολαβίες; Με τον συντονισμό του; Ως πότε θα μένουν τοπικές κοινότητες χωρίς ρεύμα; ».

 





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)