Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η αξιολόγηση και η αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών, ήταν το κεντρικό θέμα της διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΕΛΜΕ Φλώρινας.

Η εκδήλωση περιλάμβανε δυο μέρη, το πρώτο που αφορούσε στη φιλοσοφία της εκπαιδευτικής αξιολόγησης και ομιλητές τους ακαδημαικούς Γεώργιο Ιορδανίδη, Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στη Φλώρινα και Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, και ο Γεώργιος Μαυρογιώργος, Ομότιμος καθηγητής Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, οι οποίοι παρουσίασαν τις βασικές αρχές της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και την ιστορία της, εκφράζοντας παράλληλα αρκετές ανησυχίες για το πώς αυτή μπορεί να επηρεάσει τη σχολική ζωή και την επαγγελματική δραστηριότητα των εκπαιδευτικών. Στο δεύτερο μέρος έλαβε το λόγο ο νομικός- εργατολόγος κύριος Παλαιολόγος Παλαιολόγου, δικηγόρος Αθηνών, ο οποίος ανέπτυξε τη νομική διάσταση του θέματος και τα βήματα που χρειάζεται να γίνουν, ιδιαίτερα μετά τις καταδικαστικές αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων σε βάρος της απεργίας- αποχής, την οποία είχαν προκηρύξει η Ο.Λ.Μ.Ε. και η Δ.Ο.Ε..

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας με ανακοίνωση του ευχαριστεί θερμά τους ομιλητές "τόσο για τις πολύ εμπεριστατωμένες εισηγήσεις τους όσο και για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή μας παρά το επιβαρυμένο προσωπικό και επαγγελματικό τους πρόγραμμα τη συγκεκριμένη περίοδο. Δεσμεύομαστε επίσης να συνεχίσουμε τις συγκεκριμένες επιμορφωτικές- συνδικαλιστικές εκδηλώσεις, σε συνεργασία και με άλλους κοινωνικούς φορείς, εμπλουτίζοντας τες με νέα επίκαιρα θέματα που ενδιαφέρουν τα μέλη μας".

Για το ΔΣ της Ε.Λ.Μ.Ε.

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας



Νικόλαος Νικολάου Βασιλική Μούζα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)