ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Την υποστελέχωση της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Φλώρινας καταγγέλει η ΕΙΝΔΥΜ υπογραμμίζοντας πως "πρόσφατα παραιτήθηκε ο ένας από τους δύο επιμελητές, ο διευθυντής πρόκειται σύντομα να συνταξιοδοτηθεί ενώ και ο δεύτερος επιμελητής έχει γραπτώς δηλώσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί τον Ιούλιο. Υπήρξε δε καταγγελία προς το ΔΣ της ΕΙΝΔΥΜ ότι για να συνεχίσει το νοσοκομείο να εφημερεύει, τη Δευτέρα 16 Μαΐου εφημέρευσε γιατρός άλλης ειδικότητας ως παθολόγος!

Η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί και σε άλλες παθολογικές κλινικές των νοσοκομείων της Δ.Μακεδονίας και είναι αποτέλεσμα της τραγικής διαχείρισης του Υπουργείου Υγείας το οποίο δεν έκανε ουσιαστικά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, προωθεί συνεχώς τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και ιδιωτικοποιεί όλο και περισσότερο τη δημόσια δωρεάν υγεία, κρατά πεισματικά το μισθολόγιο των γιατρών χαμηλό παρά του ότι κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι μειώσεις από το 2012 με απόφαση του Στε το 2018 και δεν εντάσσει τους γιατρούς στα ΒΑΕ. Απαιτούμε άμεσα την προκήρυξη θέσεων Παθολόγων στα κενά ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ".

Σε πρόσφατη συνέντευξη του από τη Φλώρινα ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ Μπογιατζίδης κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο νοσοκομείο Φλώρινας για το θέμα αυτό τόνισε «Στο πλαίσιο προκηρύξεων θέσεων μόνιμου προσωπικού μπορώ να αναφερθώ συγκεκριμένα σε ειδικότητες όπως π.χ. της παθολογίας που σήμερα αντιμετωπίζουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα όπως επίσης το ίδιο πρόβλημα ισχύει και στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας και της Καστοριάς. Η πολιτεία οφείλει να κάνει και αυτό κάνει, καθορίζει, κατανέμει ένα σύνολο θέσεων στις υγειονομικές περιφέρειες τα οποία αντίστοιχα μεταβιβάζονται προς προκήρυξη στα νοσοκομεία, γίνονται αντίστοιχες προκηρύξεις, αλλά όπως ανέφερα προηγουμένως κάποιες από αυτές τις ειδικότητες είναι αδύνατο να καλυφτούν, δηλαδή δεν υπάρχει το ενδιαφέρον από νέους γιατρούς για την ενσωμάτωση στο σύστημα. Προκηρύσσουμε θέσεις και αυτές οι θέσεις προκύπτουν ως άγονες. Αυτό το οποίο πετύχαμε φέτος είναι όσες άγονες θέσεις υπήρχαν από την προηγούμενη προκήρυξη να μην εμπίπτουν στον νέο σχεδιασμό, άρα να έχουμε την δυνατότητα προκήρυξης νέων θέσεων.

Αυτό το οποίο θα κάνουμε τώρα είναι η κατανομή της νέας προκήρυξης των θέσεων και ελπίζω ότι και σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που γίνονται για την προσέλκυση νέων γιατρών, αυτές οι θέσεις αντίστοιχα να καλυφθούν. Σήμερα, όποιος νέος παθολόγος γιατρός ή άλλης ειδικότητας επιθυμεί να ενταχθεί στο σύστημα υγείας και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο της Φλώρινας, αυθημερόν η διοίκηση της υγειονομικής περιφέρειας θα υπογράψει την ενσωμάτωσή του. Την ίδια μέρα, την οποία θα έχουμε αίτημα ιατρού να παρέχει όχι μόνο τις υπηρεσίες, όχι μόνο της ειδικότητάς του αλλά και άλλων ειδικοτήτων στο νοσοκομείο της Φλώρινας από οπουδήποτε και να προέρχεται αυτός ο γιατρός, γιατί και οι πιστώσεις υπάρχουν και το αντίστοιχο νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)