ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ "Ο ΜΙΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΓΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Μουσική Συναυλία «Ο Μίκης και ο Μάνος συνομιλούν μουσικά για τη ΓΥΝΑΙΚΑ» διοργανώνει την Παρασκευή 3 Μαρτίου ο Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας (μέλος της ΟΓΕ) θέλοντας να υμνήσει τη γυναίκα μπροστά στην 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας,

Η εκδήλωση θα γίνει στις 19:30 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.

Πρόκειται για μια μουσική διαδρομή με κεντρικό άξονα την γυναίκα μέσα από τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι. Ένα μουσικό αφιέρωμα για τη γυναίκα μέσα από τις συνθέσεις των δύο κορυφαίων καλλιτεχνών, ζυμωμένων στα ιδανικά των επαναστάσεων, δημιουργώντας έναν μουσικό πολιτισμό με κέντρο τον άνθρωπο, τη γυναίκα.

Ο Μίκης και ο Μάνος συνέθεσαν τραγούδια για τον αγώνα της γυναίκας για χειραφέτηση, για το κοινό μερίδιο στη χαρά και στην ελευθερία. Στο κέντρο του έργου τους η Γυναίκα, το άλλο μισό του ουρανού, η μάνα, η αδερφή, η φίλη, η ερωμένη, η καλόγρια, η τσιγγάνα, η γυναίκα που γεννά τον κόσμο, η γυναίκα που πονά, που υπομένει, η γυναίκα που ερωτεύεται, η γυναίκα που πενθεί, η γυναίκα που γίνεται μοιρολογίστρα της σάρκας και του πνεύματος.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει ομιλία από την πρόεδρο του Συλλόγου Ευγενία Νόση και θα ακολουθήσει συναυλία με τη Φανή Ναλμπάντη στο τραγούδι και τον Γιάννη Αργυρόπουλο στην κλασσική κιθάρα.

Η 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματά τους στην εργασία, για την ισότιμη θέση τους στην κοινωνία. Το αγωνιστικό της μήνυμα φωτίζει στις σύγχρονες συνθήκες την κοινή μας πάλη για ισότιμα δικαιώματα ανδρών και γυναικών στην εργασία, στην οικογένεια, στην κοινωνική δράση.

Οι γυναίκες εργαζόμενες και αυτοαπασχολούμενες, οι αγρότισσες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργες, οι νέες μητέρες, οι φοιτήτριες, βιώνουμε την ανασφάλεια για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Όμως ατομικά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα που καθημερινά αντιμετωπίζουμε. Πραγματική ασπίδα προστασίας είναι η πάλη για την κάλυψη των αναγκών μας στην υγεία, την εργασία, τη μόρφωση των παιδιών μας, την προστασία της μητρότητας. Με τη συλλογική οργάνωση μπορούμε να αντιπαλέψουμε την πολιτική που λογαριάζει τις ζωές μας με τη λογική του «κόστους» για το κράτος και με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων. Να απαλλαγούμε από την εκμετάλλευση, τους εκβιασμούς, τη βία σε όλες τις μορφές της (Σεξουαλική Βία, Κακοποίηση, Γυναικεία Ανεργία, Επίθεση σε εργατικά δικαιώματα - Επέκταση ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, Κρατική βία και καταστολή, Απουσία μέτρων υγείας και ασφάλειας σε τόπους εργασίας, Απουσία μέτρων προστασίας της μητρότητας κλπ).

Μετατρέπουμε το θυμό και την αγανάκτησή μας σε συλλογική δράση και αγώνα και παλεύουμε για μόρφωση, εργασία και δημιουργική ζωή κόντρα σε αυτούς που μας τα στερούν.

Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας, μέλος ΟΓΕ

Τιμάμε την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας,

με σύνθημα:

"Ανυποχώρητα παλεύουμε για την γυναικεία ισοτιμία, ενάντια στη βία της εκμετάλλευσης, της εμπορευματοποίησης της ζωής μας, του πολέμου που σπέρνουν ΕΕ, ΝΑΤΟ και κυβερνήσεις".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ