ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΛΑΙΜΟΥ-ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ


Ένα σημαντικό έργο για την εκπαίδευση ξεκινά στην περιοχή των Πρεσπών που αφορά στην αναβάθμιση, βελτίωση και συντήρηση των σχολικών μονάδων, με στόχο τις καλύτερες συνθήκες λειτουργίας και ενεργειακής απόδοσης. Το αποτέλεσμα αυτού του έργου θα ελαφρύνει σημαντικά το δήμο Πρεσπών και θα δώσει άμεση λύση ακόμα και από τη φετινή σχολική χρονιά, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης, εγκρίνοντας τη διάθεση πίστωσης και δημοπράτησης ποσού 640.000 ευρώ από ίδιους πόρους, μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου ΣΑΕΠ 541.
Το υποέργο με τίτλο “Αναβάθμιση σχολικών κτιρίων Λαιμού-Αγίου Γερμανού” του έργου “Συντηρήσεις σχολείων Α.Π.Χ.-Περιβαλλόντων χώρων και προμήθεια εξοπλισμού Α’ βάθμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας” αφορά στις τρεις υπάρχουσες σχολικές μονάδες του Δήμου Πρεσπών και συγκεκριμένα:
Γυμνάσιο Λαιμού και λυκειακές τάξεις Λαιμού
Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γερμανού
Νηπιαγωγείο Αγίου Γερμανού
Οι βασικές εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν μεταξύ άλλων σε: εξωτερική και εσωτερική θερμομόνωση, αντικατάσταση κουφωμάτων, συντήρηση κεραμοσκεπής, κατασκευή νέων γηπέδων μπάσκετ και βόλει, κατασκευή παιδικής χαράς και διαμόρφωση προαύλιου χώρου με εξοπλισμό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)