ΣΕ ΖΕΣΤΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΡΟΜΜΥΔΑ "ΜΗ ΜΕ ΛΗΣΜΟΝΕΙ" ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Μέσα σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα στο καφέ-μπιστρό “Χαρμάνι” παρουσιάστηκε το βράδυ της Κυριακής το νέο βιβλίο του Κώστα Κρομμύδα με τίτλο “Μη με λησμόνει” το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.Ο Κώστας Κρομμύδας, παλιός γνώριμος στην περιοχή από τη θητεία του στο ΔΗΠΕΘΕ, βρέθηκε στην Κοζάνη, προσκεκλημένος του βιβλιοπωλείου “Στοά του βιβλίου” και μίλησε για το νέο του συγγραφικό έργο, αλλά και τη διαδρομή του μέχρι σήμερα.
“Είναι ένα ταξίδι που ξεκινάει από το Παρίσι και περνάει μέσα από την Πάτμο, τα Ιωάννινα, το Γαλαξίδι, ενώνοντας διαφορετικούς χρόνους και ανθρώπους” ήταν τα λόγια του συγγραφέα για το “Μη με Λησμόνει” που βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία, “καθώς μου αρέσει να καταπιάνομαι με τις αληθινές ιστορίες”. “Το βιβλίο του Κώστα Κρομμύδα συμπυκνώνει με τον δημιουργικότερο τρόπο τους πιο έντονους προβληματισμούς της ανθρώπινης φύσης. Παρόντες και παρελθόντες χωροχρόνοι συμπλέκονται και αλληλεπιδρούν μέσα σ' έναν κινηματογραφικό μυθιστορηματικό ιστό, θέτοντας πλήθος ερωτημάτων. Πώς μπορεί κανείς να διαχειριστεί το βάρος της μνήμης; Πόσο εύκολο είναι να ξεχνάς και πόσο οδυνηρό να θυμάσαι; Ποια είναι τα μέσα που βρίσκει ο καθένας μας, για να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη; Πόσο εύκολο είναι να ξεφύγουμε από τη μοίρα μας;” έθεσε με το δικό της τρόπο τα ερωτήματα η ιστορικός τέχνης Γλύκα Διονυσοπούλου.

“Στο “Μη με Λησμόνει” ο Κώστας Κρομμύδας μας παρασύρει σε ένα παιχνίδι γοητευτικό, όπου κυρίαρχο ρόλο παίζει ο χρόνος και η συγκυρία, αλλά κι ο έρωτας με το θάνατο, ως δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Είναι η ζωή μια σειρά συμπτώσεων; Αρκεί ένα τυχαίο γεγονός για να ξετυλίξει ένα μπερδεμένο κουβάρι που περνάει μέσα από διαφορετικούς τόπους και χρόνους; Τι σημαίνει πεπρωμένο και πρέπει κανείς να του δίνει σημασία ή είναι αδύνατο να του ξεφύγουμε;” έδωσε τα βασικά ζητήματα που διατρέχουν το βιβλίο με τη δική της ματιά η επικοινωνιολόγος Ιωάννα Κωσταρέλλα.
Ο Κώστας Κρομμύδας απάντησε σε πολλά ερωτήματα του κοινού για την πηγή έμπνευσής του και τη διαδικασία της συγγραφής, ενώ υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου για τις φίλες και τους φίλους του.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά ο Βαγγέλης Τζημόπουλος,ο Γιάννης Παπαευαγγέλου και ο Κώστας Χόντος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)