ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ: ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΑΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ

Εγκρίθηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κο Θεόδωρο Καρυπίδη η δημοπράτηση του έργου της αναβάθμισης και εκσυχρονισμού των υποδομών που φιλοξενούν τα σχολεία του Δήμου Πρεσπών. Το έργο περιλαμβάνει πολλές μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις στα κτίρια και τους αύλειους χώρους των σχολείων και εξασφαλίζει ότι η εκπαίδευση στο Δήμο Πρεσπών θα γίνεται πλέον σε σχολεία που καλύπτουν τις προδιαγραφές ασφάλειας, ενεργειακής αποδοτικότητας και θα διαθέτουν τα δίκτυα και τις υποδομές που απαιτούνται. Η υλοποίηση του έργου θα βάλει τέλος στην χρόνια εγκατάλειψη των υποδομών παιδείας που δημιουργούσε προβλήματα στην λειτουργία των σχολείων, βάρυνε υπερβολικά τον Δήμο με διαρκείς απαιτήσεις για επισκευές και άλλες παρεμβάσεις και, το κυριότερο, αποτελούσε κίνδυνο για την ασφάλεια των παιδιών. Οι παρεμβάσεις σχεδιάστηκαν μετά από εκτενή διαβούλευση με τους συλλόγους γονέων, των μαθητών καθώς και των διοικήσεων των σχολείων. Ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: “Πρόκειται για ένα έργο-επένδυση στο μέλλον της ακριτικής μας περιοχής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη για την ευαισθησία που δείχνει για τη βελτίωση των υποδομών παιδείας στον ακριτικό μας Δήμο, τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Στ. Μπίρο για την διαρκή συμπαράσταση και βεβαίως τις υπηρεσίες της περιφέρειας που βοήθησαν καίρια στην ωρίμανση του έργου. Πλέον, το στοίχημα για το Δήμο μας είναι να καταφέρουμε να δημοπρατήσουμε και να υλοποιήσουμε το σημαντικότερο μέρος των εργασιών πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς. Ελπίζουμε τέλος, μέσα στην επόμενη προγραμματική περίοδο να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και το κτιριακό πρόβλημα των λυκειακών τάξεων με την προσθήκη των αιθουσών που απαιτούνται”.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)