ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΧΕΔΙΑΖΩ, ΥΛΟΠΟΙΩ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ" ΑΠΟ ΤΟ ΚΠΕ ΒΕΥΗΣ-ΜΕΛΙΤΗΣ

Διημερίδα με θέμα «Σχεδιάζω, υλοποιώ και συμμετέχω σε περιβαλλοντικά προγράμματα» διοργανώνει  το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βεύης – Μελίτης, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και τους Σχολικούς Συμβούλους Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινα στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εβδομάδας. Συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 στις 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Λύγκος, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας ,Μούσιου Όλγα, Στέλλα Κασίδου, Κασκαμανίδης Ιωάννης και Βαϊρινού Κωνσταντία θα παρουσιάσουν προτάσεις για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Στη συνέχεια, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βεύης θα παρουσιάσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα υλοποιήσει κατά τη σχολική χρονιά 2015-2016.
Την επόμενη μέρα, Σάββατο 17 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δράσεις στην περιοχή του Αμυνταίου, στο πλαίσιο προβολής του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος «Περιβάλλον και Πολιτισμός στην περιοχή του Αμυνταίου» που θα υλοποιεί το Κ.Π.Ε. Βεύης-Μελίτης από την τρέχουσα σχολική χρονιά. Προβλέπεται επίσκεψη στους χώρους του προγράμματος (εργοστάσιο παραγωγής και εμφιάλωσης ξινού νερού, ελληνιστική πόλη Πετρών, οινοποιείο και αμπελώνας, καζάνι απόσταξης στον Άγιο Παντελεήμονα, λίμνη Βεγορίτιδα).
Επίσης θα πραγματοποιήσει σειρά δράσεων με σχολικές μονάδες της περιοχής με θέμα:
«Ποτάμια και λίμνες ,χώροι αναψυχής και όχι σκουπιδότοποι».
Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 12-10-2015 σε συνεργασία με τα 2ο-4ο-5ο-6ο-7ο-9ο Νηπιαγωγεία Φλώρινας θα προβούν σε δράσεις στο ποτάμι της πόλης της Φλώρινας.
Τη Τρίτη 13-10-2015 σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο του Αρμενοχωρίου θα προβούν σε δράσεις στο ποτάμι του χωριού.
Τη Τετάρτη 14-10-2015 σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο του Αγ.Παντελεήμονα Αμυνταίου θα προβούν σε δράσεις στο ποτάμι του χωριού.
Την Πέμπτη 15-10-2015 σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο της Αχλάδας θα προβούν σε δράσεις στο ποτάμι του χωριού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)