Φλώρινα---Στρασβούργο: Μια εμπειρία με ατέλειωτα συναισθήματα

Στα μέσα του Σεπτέμβρη δεχτήκαμε το e-mail επιβεβαίωσης της συμμετοχής μας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Unveiling rural realities – Unlocking youth potential” δυο σπουδαίων ΜΚΟ της Ευρώπης, και οι προσδοκίες  άρχισαν να γεννούνται.  Ως εκπρόσωποι του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) διαμέναμε στις άψογες εγκαταστάσεις  του Ευρωπαϊκού Κέντρου Νεότητας στο Στρασβούργο από τις 4/10/2015 έως τις 11/10/15 μαζί με άλλους ελπιδοφόρους και ενεργούς νέους από τη Νορβηγία, τη  Γαλλία, τη Ρουμανία, την Αυστρία, τη Γερμανία, τη Φιλανδία , τη Βουλγαρία, την Ιρλανδία , την Ουαλία και την ΠΓΔΜ.
Η θεματική του προγράμματος αφορούσε την ανεργία των νέων σε αγροτικές περιοχές και κοινότητες κυρίως, και σκοπό είχε να ¨ξεκλειδώσει¨ τις δυνατότητες των νέων , οι οποίοι με τη βοήθεια Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και με όπλο την θέληση τους θα δημιουργήσουν μια καλύτερη πραγματικότητα στον τόπο τους. Στον χώρο όπου διαδραματιζόταν το σεμινάριο αισθανόσουν τις ιδέες να κυκλοφορούν ελεύθερες, να χτίζονται σχέσεις μεταξύ διαφορετικών λαών και ανθρώπων βασισμένες στην ισηγορία και τον αλληλοσεβασμό. Το αποκορύφωμα βέβαια ήρθε όταν επισκεφτήκαμε το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Μια αίσθηση δέους δημιουργούνταν από το κτίριο το οποίο δημιουργήθηκε για να στεγάσει  ιδεές Ελληνικές όπως Δημοκρατία, Ισότητα, Ισονομία ,Ισηγορία , Ελευθερία λόγου.
Κάπου εδώ το ταξίδι τελείωσε, όχι όμως οι προσδοκίες τα όνειρα και τα κίνητρα. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την Φλώρινα καλύτερη.

Κυριάκος Σταμπουλτζής
Στέφανος Στεργίου
Κωνσταντίνος Στεργίου
Εθελοντές και μέλη του ΟΕΝΕΦ





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)