ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Με το δεξί στο Πρωτάθλημα ο Αμύντας Αμυνταίου

Ο Αμύντας Αμυνταίου ήταν ο μεγάλος νικητής του τοπικού ντέρμπι του Αμυνταίου, καθώς επικράτησε με 24-19 του ΜΠΣ Φιλώτα και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών.
Η αναμέτρηση δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, αφού αμφότερες οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε δυνατά μαρκαρίσματα –που τους επέσυραν συνολικά 16δίλπετες αποβολές και 2 κόκκινες κάρτες- και υπέπεσαν σε πολλά λάθη. Μάλιστα η αναποτελεσματικότητα του Φιλώτα από το σημείο του πέναλτι (4/10) ήταν παροιμιώδης, γεγονός που του στοίχισε τον αγώνα.Ο Αμύντας έχοντας -τερματο- φύλακα άγγελο τη Θωμαή Ταϊρίδου, κατάφερε απο το πρώτο 10λεπτο να επιβάλει το ρυθμό του και να πάρει προβάδισμα 4τερμάτων (5-1). Στη συνέχεια, παρά την πίεση που άσκησε ο Φιλώτας, προσαρμόζοντας δύο ατομικά μαρκαρίσματα στις Τσιομπάνου και  Ζντραβέφσκα, ο Αμύντας βρήκε τις κατάλληλες λύσεις απο τα εξτρέμ, με τις Καλογήρου 7γκ. και Ρακοπούλου (3γκ.), διατηρώντας το προβάδισμα των 4τερμάτων μέχρι την ανάπαυλα (11-7).
Στην επανάληψη, ο Φιλώτας με τα ατομικά μαρκαρίσματα, καταπόνησε σε σημαντικό βαθμό τα ατού του Αμύντα  και με πρώτο βιολί στη επίθεση την Γκροντανόφσκα (9γκ.), κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά στο -2 (21-19) στο 56λεπτό. Μάλιστα στο ίδιο λεπτό οι φιλοξενούμενες, κέρδισαν πέναλτι καθώς και τη δίλεπτη αποβολή της Ζντραβέφσκα, όμως απώλεσαν την ευκαιρία να φέρουν τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της, με συνέπεια να καμφθούν ψυχολογικά και να επιτρέψουν στον Αμύντα με ένα σερί 3-0 και highlight το τέρμα της Τσιμπάνου (9γκ.) με εκτέλεση φάουλ σε νεκρό χρόνο, να διαμορφώσει το τελικό 24-19.
Η τερματοφύλακας του Αμύντα και MVP της αναμέτρησης Θωμαή Ταϊρίδου σχολίασε: « Παρά τις πολλές αναπροσαρμογές που είχαμε στο ρόστερ, αποδείξαμε ότι η ομάδα έχει συνέχεια και μάλιστα με καλές προοπτικές εξέλιξης, αν αναλογιστεί κανείς ότι 7 αθλήτριες των ακαδημιών εντάχθηκαν στην πρώτη ομάδα.
Με τον έναν ή με το άλλον τρόπο, είχαμε τον έλεγχο καθ΄ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, χωρίς να απειληθούμε ιδιαίτερα από τον Φιλώτα και μάλιστα στο τέλος κατορθώσαμε να χτίσουμε μια διαφορά, η οποία μπορεί να αποδειχτεί χρήσιμη στη συνέχεια.Ομολογουμένως, το φετινό πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο για μας, όμως με τη στήριξη του κόσμου, είμαι πεπεισμένη ότι στο τέλος θα καταφέρουμε να επιτύχουμε το σκοπό μας».
5λεπτα: 3-1, 5-2, 5-3, 8-5, 11-7, 11-7 (ημχ.), 14-10, 15-13, 17-15, 20-17, 21-18, 24-19.
Διαιτητές: Νάσκος- Χαρίτσος.
ΑΜΥΝΤΑΣ (Ν. Γιώσκος - Α. Παπαβασιλείου): Ταϊρίδου (τ/φ), Κυρλιάνη (τ/φ), Παρασκευοπούλου Ε. (τ/φ), Μπαραλή, Μπάντη, Γεωργιάδου 3, Ζντραβέφσκα 1, Ρακοπούλου 3, Κωτσοπούλου 1, Νταμπίζα, Σουμελίδου, Τσιομπάνου 9, Παρασκευοπούλου Χ., Καλογήρου 7, Χατζή 1.
Δίλεπτες Αποβολές: 7      ,Πέναλτι: 6/6      , Κόκκινες: Μπάντη 44λ. (3 δίλεπτες Αποβολές)
ΦΙΛΩΤΑΣ (Θ. Λιότσκα - Β. Δεληγιαννίδης): Βαφειάδου, Βλάχου, Τσουτσουλάκη 1, Αβραμίδου, Γεωργίαδου 1, Σιδηροπούλου, Κατωτοικίδου 4, Σκόδρα, Γκροζντάνοφσκα 9, Καλαϊτζόγλου, Φυλάκη 2, Γκάτσιου 1, Κεβρεκίδου, Αλεξίου, Ζαρογιάννη 1, Κιοσέ.

Δίλεπτες Αποβολές: 9      ,Πέναλτι: 4/10       , Κόκκινες: Φυλάκη 53λ. (3 δίλεπτες Αποβολές)

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)