ΓΙΑ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Τέσσερις ημεδαπούς (17 έως 24 χρονών), για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών συνέλαβαν στην Κρυόβρυση Πτολεμαΐδας αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης.
Οι προαναφερόμενοι χθες το μεσημέρι προσέγγισαν το σπίτι 78χρονης ημεδαπής στο Μηλοχώρι Κοζάνης και με τη μέθοδο της απασχόλησης (προφασιζόμενοι πώληση σεντονιών) κατάφεραν να μπουν σ’ αυτό και να αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των πενήντα ευρώ (50€), ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι αστυνομικοί αφού ενημερώθηκαν, τους αναζήτησαν, εντόπισαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και άμεσα τους συνέλαβαν.Από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι οι συλληφθέντες λειτουργούσαν ως ομάδα με στόχο τη διάπραξη κλοπών-διαρρήξεων κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων. Ειδικότερα οι ανωτέρω, τις τελευταίες ημέρες, διέπραξαν από κοινού πέντε (5) κλοπές, ενώ αποπειράθηκαν να διαπράξουν άλλες δύο (2) στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.Από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και στους προαναφερόμενους, βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και ακολούθως αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους:
διάφορα κοσμήματα,
ένα (1) κινητό τηλέφωνο,
μία (1) τραπεζική κάρτα ανάληψης χρημάτων και
το χρηματικό ποσό των πενήντα ευρώ (50 € ).
Επίσης κατασχέθηκαν:
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και
το χρηματικό ποσό των επτακοσίων τριάντα ευρώ (730 €).
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των συλληφθέντων σε άλλες παρόμοιες έκνομες πράξεις.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ -VIDEO)